top 10 movies (my favorites)

1. The Shawshank Redemption(1994),pentru ca este cel mai bun film facut vreodata,iar asta pentru ca la baza sa sta o carte a lui King.Stephen King.

2.The Matrix (1999),pentru ca m-a facut sa inteleg ca in spatele oricaror aparente, poate sta o alta realitate.Si m-a determinat sa reflectez.

3.The Lord of the Rings (2001-2003), nu o trilogie, ci un film, un tot unitar, o lume , un univers.si pentru ca nu cred ca in acest moment mai exista ceva care,ecranizat, sa aiba aceeasi grandoare…TOLKIEN.

4.Gladiator (2000), pentru ca in infatisarea tribului germanic din debutul filmului , am vazut poporul dac.Si pentru ca am simtit ceva ciudat…parca as fi fost acolo,candva…un deja vu…sper sa nu fi fost de vina sistemul 5.1

5. The Pianist (2002) , pentru cel mai convingator joc actoricesc.Adrien Brody.

6.Boys Don’t Cry (1999), pentru ca este definitia dramei… a trai degeaba, la locul nepotrivit, in timpul nepotrivit, in corpul nepotrivit.devastator.

7.Cidade de Deus (2002) , pentru ca este singurul film mare, pe care l-am vazut fara sa fi avut nevoie de advertising. Pur si simplu , am intrat la TIFF.Abia cativa ani mai tarziu am descoperit ca nu fusesem singurul caruia ii placuse . Ba dimpotriva.Imdb Top 250.

8.Silent Hill (2006), pentru ca este sufocant, horror in sensul cel mai pur al cuvantului.Ca sa fac o paralela ,pentru mine Silent Hill este pentru horror ceea ce Winter – Into darkness este pentru doom metal.Esenta.

9.Apocalypto (2006),pentru ca … se spuna ca poporul Maya a disparut.pur si simplu s-au topit in padurile din Trapezul Mayas. Exact ca in ultima scena a filmului.Si vazand filmul , am simtit , din nou acelasi lucru ca atunci cand am citit fragmente Chilam Balam.Deja vu. Se spune ca unele amintiri calatoresc cu noi in timp…

10.Wrong Turn (2003), pentru ca este un film , pe care l-am privit cu neincredere , pentru a termina privindu-l in picioare.Superb.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: