Tristan Da Cunha

Cel mai izolat loc de pe Terra … Un grup de insule vulcanice , parasit la 2,816 kilometri de cel mai apropiat pamant (Africa de Sud ) si la 3,360 kilometri de America de Sud. Tristan da Cunha apartine de Teritoriile Britanice de Peste Mari, mai exact de Sfanta Elena , situata la 2,430 kilometri catre Nord.

fbsdgf (7)

Teritoriul este format din insula principala , Tristan da Cunha (113 kilometri patrati) si alte trei insule nelocuite ( Nightingale, Inaccesible, Gough), ultimile fiind rezervatii naturale.fbsdgf (3)

Numele insulelor provine de la numele celui care le-a descoperit in 1506 , navigatorul portughez Tristao da Cunha.fbsdgf (5)

Relieful este muntos , cel mai inalt punct al vulcanului atingand 2,062 metri. Singura portiune de campie este cea pe care este localizata singura asezare urbana a insulelor, Edinburgh of the Seven Seas. Climatul este subtropical marin, cu mici diferente intre anotimpuri  sau zi/noapte. EN07_117

In Tristan da Cunha traiesc doar 271 de oameni, apartinand unui numar de 80 familii (sursa BBC). Medicatia este gratuita insa in cazul unor boli grave , este nevoie sa se trimita semnale SOS catre vasele ce trec prin apropiere pentru ca cel ranit sa fie transferat in Cape Town. Nu exista aeroport pe insule, acestea fiind accesibile doar pe mare.fbsdgf (4)

Toti locuitorii sunt fermieri, cultivarea cartofilor fiind cea mai importanta ramura agricola.Nu sunt aceeptati straini, nici pentru a cumpara pamant nici pentru a se stabili pe insula. Cele mai importante venituri provin de pe urma fabricii de procesare a homarilor si de pe urma emiterii de timbre si monede locale.fbsdgf (8)

Intreaga populatie provine de la un grup de 15 stramosi , ceea ce a dus , in timp, la aparitia unor boli datorate endogamiei, cum ar fi astmul si glaucomul.fbsdgf (9)

Singurul post de televiziune receptionat este cel al Marinei Britanice din Insulele Falkland.fbsdgf (10)

Am auzit prima data de aceste meleaguri datorita unei carti extraordinare, care mi-a incantat copilaria : ” Copii Capitanului Grant” de Jules Verne. fbsdgf (2)

Casa Administratorului, Andrew Gurr. fbsdgf (1)

surse : wikipedia.org , travelblog.org

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: