Bermuda

Bermuda , cunoscute sub numele de „Insulele Bermude sau Insulele Somers” reprezinta un teritoriu autonom al Regatului Unit al Marii Britanii , situat in Atlanticul de Nord, in marginea de Vest a Marii Sargaselor.

Insulele au fost descoperite de navigatorul spaniol Juan de Bermudez (dupa care au fost numite), fiind pana in 1612, cand debarca primii colonisti englezi, nelocuite. Colonie a coroanei britanice (1684), Bermude devin, in secolul 18-20, o importanta baza naval britanica. In 1941 guvernul englez inchiriaza S.U.A., pe 99 de ani, in NV insulei Great Bermuda, o baza aero-navala.

Bermuda-000

Bermuda-003

Arhipelagul este localizat in Estul Statelor Unite la 1,770 kilometri de Miami , cel mai apropiat punct de pe continentul american fiind Cape Hatteras , Carolina de Nord, la 1,030 kilometri. Este format din aproximativ 360 de insule, insulite si stanci cu o suprafata totala de 53,5 kilometri patrati, dezvoltate pe varfurile unor vulcanie submersi stinsi, insumand 103 kilometri de linie de coasta. Din cele 138 de insule mai mari doar 20 sunt locuite. Cea mai mare dintre ele este Main Island , deseori numita chiar Bermuda sau Great Bermuda. Cea mai mare altitudine atinge 73 metri deasupra nivelului marii. 

Bermuda-001

Bermuda-004

Exista doua orase , si anume Hamilton , capitala situata pe Great Bermuda, un oras cu numai 1,500 de locuitori permanenti, si St. George’s, fosta capitala( Obiectiv din Patrimoniul UNESCO),  localizata pe insula cu acelasi nume. Populatia arhipelagului este de 67,837 locuitori dintre care 55% sunt de culoare iar 34% albi. 100% din populatie locuieste in mediu urban. Limbile vorbite sunt engleza, limba oficiala, si portugheza.

Bermuda-002 

Bermuda-006

Bermuda-005

Clima subtropicala umeda este indulcita de apele calzi ale Gulf Stream-ului, astfel ca iernile sunt blande , temperaturile scazand foarte rar sub 10 grade Celsius. Verile sunt racoroase , temperaturile trecand rar de 30 grade Celsius. Bermuda este situata pe linia nordica de demarcare a realului in care creste cocotierul , desi aici nu poate produce fructe datorita lipsei temperaturii necesare.  Insulele Bermude sunt afectate des de uraganele formate in nordul Atlanticului.

Bermuda-007

Bermuda-008

Bermuda-010

Singura sursa de apa potabila o reprezinta apa de ploaie care este colecatata si pastrata in rezervoare.

bermuda_001

bermuda_003

Reteaua de drumuri insumeaza 447 de kilometri, iar in arhipelag se gasesc un aeroport (Bermuda International Airport), situat pe Saint George’s Island,  si doua porturi. 

a

a (1)

Turismul este extrem de bine dezvoltat in Bermuda.Unele dintre cele mai frumoase si luxoase plaje din lume se gasesc aici, fiind principala atractie turistica. Este o destinatie ideala unde poti practica sporturi extreme sau sporturi acvatice precum sailing, windsurfing, parasailing, water skiing, snorkeling sau scuba diving, in timp ce Horseshoe Bay ,o plaja cu nisip roz pal, cea mai frumoasa si populata plaja din arhipelag, a dus faima acestor locuri in lumea iubitorilor de destinatii exotice. Dealtfel plajele roz si apa albastar-ceruleanatrage 500,000 de turisti anual in Bermude , 80% dintre acestia fiind cetateni americani. Museul Maritim, Acvariul, Gradina Zoologica, Gradina Botanica si nenumarate faruri , sunt tot atatea puncte de interes dpdv turistic. Preturile sunt insa exorbitante. Comparativ cu destinatii din Caraibe, Bermuda este de la doua pana la cinci ori mai scumpa, pentru servicii echivalente.

GUFUTRDUR

mysite.verizon.net2

mysite.verizon.net berm4

PIB -ul Insulelor Bermude a fost de 5,85 BIO USD , adica 91,477 USD pe cap de locuitor ceea ce i-a clasat pe primul loc in lume , la acel moment. In editia din 2003 a CIA world Factbook, Bermude s-a clasat pe primul loc la categoria „cel mai scump pret mediu / locuinta” (976,000 USD) , in timp ce agentiile de real-estate au estimat acest indicator la 1,8 MIO USD in 2007. Bermuda este un centru financiar offshore important , domeniul „Finance, Insurance and International Business” fiind cel mai important in cadrul economiei acestei regiuni autonome, inaintea turismului .

untitledGFXHFD

Nu se pot inchiria masini, insa transportul in comun este de o calitate ireprosabila. Taxiurile sunt deasemenea foarte avantajoase.Preturile sunt ridicate , indiferent de ceea ce vrei sa cumperi, astfel ca un „tip” este sa cumperi de acolo de unde cumpara localnicii. Front Street din Hamilton este locatia de shopping cea mai importanta.

0619_tra_BERMUDA_map

Rstaurante se gasesc peste tot, multe sunt extraordinare si scumpe. Cu cat esti mai aproape de zanele de andocare a vaselor de croaziera cu atat este mai scump meniul. Bucataria locala este tipica pentru o tara insulara, bazata pe produsele marii. Bauturile cele mai populare sunt Rum Swizzle  , un cocktail pe baza de rom,  si Dark n’ Stormy , un amestec de rom si bere cu ghimbir.

loc_bermuda

Criminalitate nu este o problema majora in Bermude, fiind scazuta comparativ cu destinatii din Caraibe, dar exista. Furturile sunt cele mai comune (rar jafuri). Exhibitionismul gay este taboo in Bermuda. A saluta pe cineva este considerat un gest laudabil , in schimb discutiile cu teme politice/religioase sunt de evitat.

surse imagini, harti si informatii : wikitravel , wikipedia , nytimesfotoajans , coolwallpapers  plus ce mai stiam eu.

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: