Tropical delights …part three

11. Granadilla 

granadilla1sursa imagine : aici 

Provine din Anzi, dintr-o zona aflata intre Venezuela si Bolivia. Este inrudit cu fructul pasiunii, iar arealul in care este cultivat se intinde din Nordul Argentinei pana in Sudul Mexicului. Este un fruct care iubeste temperaturile de 16-18 grade C, fiind intalnit la altitudini intre 1,700 si 2,600 metri altitudine. Coaja casanta are o culoare galben portocalie . Fructul are o forma asemanatoare cu un glob de Craciun. Are o captuseala de culoare alba care protejeaza semintele , pe care eu as asemana-o cu bezeaua. Semintele de culoare neagra sunt ibracate intr-o pulpa gelatinoasa. Se consuma aceasta doar pulpa, care are un gust dulce, fiind extrem de aromata. Am vazut in Carrefour, dar era foarte scump, in jur de 50 RON/kg. Dar fructele sunt foarte usoare.

granadilla2sursa imagine : aici 

12. Kiwano 

kiwano1sursa imagine : aici

Kiwano sau „pepenele cu coarne” , cunoscut si sub numele de „castravetele african” sau „pepenele african” este fructul unei plante agatatoare din familia pepenelui. Fructul arata ca un pepene oval cu tepi. desi este comestibil, fructul este in general folosit la decoratiuni pentru alte feluri de mancare. Originar din Africa (in Zimbabwe este numit „gaka”)este cultivat si in California sau Noua Zeelanda. Poate fi consumat in toate etapele dezvoltarii sale, si creste in general in zone de campie. Gustul aduce a o combinatie de castravete, banana si lamaie. Am luat candva din Mega Image dar nu m-a impresionat.

kiwano2sursa imagine : aici 

13. Lytchee 

lychee1sursa imagine : aici

Originar din China, India, si Sud Estul Asiei , lychee este un copac vesnic verde ale carei fructe sunt foarte populare in Asia. Sunt vandute in intreaga lume in supermarket-uri , proaspete sau sub forma de compot. Am incercat acum cateva zile fructul si am comentat aici.

lychee2sursa imagine : aici 

14. Pepino

pepino1

pepino sau Solanum Muricatum, este o specie de tufis vesnic verde apreciat pentru fructele sale dulci. Ruda indepartata a pepenilor si perelor, gustul fructului este des asociat cu acestea. Originar din zonele temperate ale Anzilor, este foarte popular in pietele Americii de Sud. Cultivat in zone inalte, poate rezista pana la temperaturi de cateva grade sub zero, daca acestea nu dureaza mult timp. In prezent fructul este cultivat in sere, plantele atingand inaltimi de pana la 2 metri. Chile noua Zeelanda si Australia de west sunt zonele cele mai productive.

pepino2sursa imagine : aici 

15. Passion Fruit 

passion fruit1sursa imagine : aici 

Originar din Amrica de Sud, este cultivat pe scara larga in India, New Zealand, Caraibe, Brazilia, Columbia, Ecuador, Indonezia,Peru, California, Florida, Hawaii, Australia, Africa de Est, Israel and South Africa. Sunt cunoscute peste 300 de specii ale acestei plante.Fructul are o forma lunguiata, coaja groasa si zbarcita, culoarea sa difera in functie de specie, de la alb-verzui la mov .Datorita gustului sau este considerat ca fiind unul dintre cele mai gustoase fructe tropicale. Fructul cu miez rosu este mai aromat decat cel cu miez galben. Este folosit pentru salate, sucuri, deserturi, topping-uri, prajituri, gemuri, in medicamentatie si in productia de cosmetice.

Am cumparat cateva fructe de la Carrefour, si nu prea mi-a placut, mancat simplu. Cam acrisor si incredibil de aromat. Mi-a trecut prin cap o idee si, am mancat fructul in acelasi timp cu o prajitura. i-a schimbat dramatic savoarea … in bine … Combinat astfel, este senzational. Scump, dar este foarte usor asa ca ieicateva fructe cu relativ putini bani.

passionfruit2sursa imagine : aici

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: