Ushuaia

1

Ushuaia este capitala statului argentinian Tierra del Fuego, fiind cunoscut ca cel mai sudic oras din lume. A fost fondat in 1829. Cu o populatie de aproximativ 61,166 de locuitori, orasul se afla intr-un golf larg (Ushuaia) , avand la nord Muntii Martial iar la sud Canalul Beagle, denumit astfel dupa numele navei cu care a ajuns pe acele meleaguri Charles Darwin in timpul calatoriei sale.

2

5

?

Pana in anii ’50 cel mai important punct al orasului a fost inchisoarea locala, folosita de guvernul argentinian dupa modelul britanic (Tasmania), pentru a mari numarul de localnici argentinieni, in vederea intaririi suveranitatii Argentinei asupra provinciei Tierra del Fuego. Evadarea din Ushuaia era extrem de dificila, avand in vederea izolarea si conditiile de clima si relief extreme ale regiunii, astfel ca personalul si detinutii inchisorii au devenit fara voia lor colonisti, dezvoltand orasul pe baza resurselor naturale oferite de mediul inconjurator. Exista o linie de cale ferata denumita „Trenul de la sfarsitul lumii” ai carei angajati poarta uniforme similare detinutilor din trecut, in amintirea acestora.

20

Inconjurat de o zona salbatica, cu munti abrupti si paduri subpolare. Precipitaţiile bogate cu temperaturi mai blânde în văi permite pe un areal restrâns dezvoltarea unor păduri verzi tot timpul anului, compuse mai ales din fagacee . În afară de copaci mai cresc arbuşti şi plante ierboase. In regiunea din apropierea coastelor din cauza furtunilor puternice lipsesc pădurile, aici predomină vegetaţia ierboasă .

13

14

15

Incepand cu 1848 , Ushuaia si regiunea a carei capitala este a fost scena unui genocid impotriva populatie bastinase,  guvernul argentinian punand pret pe capul unui indian in anumite perioade. Deasemenea British Museum platea la un moment dat 8 lire pe un craniu de bastinas din Tierra del fuego. Istoria sangeroasa a acestor meleaguri cuprinde si febra aurului din anii 1880 – 1910 cand conflictele sangeroase intre cautatorii de aur erau un fapt obisnuit.

21

city hallPrimaria din UshuaiadddMonument inchinat memoriei victimelor Razboiului malvinelor … cu promisiunea ca vor reveni … Ma intreb daca exista unul si in memoria indigenilor asasinati …

Ushuaia este o destinatie turistica populara pentru vasele de croaziera care au rute catre Antarctica si zona insulara antarctica , si deasemenea, pentru locuitorii din Buenos Aires. Exista aici Parcul National „Tierra del Fuego” la care se ajunge cu ajutorul liniei de cale ferata mentionata mai sus. Exista un muzeu in oras care surprinde evolutia sa ca asezare Yamana, apoi britanica, argentiniana, precum si ca centru de detentie.

3

4

7

Exista facilitati pentru sporturil de iarna, iar noile trenduri ca bird & whale- watching , isi gasesc aici un paradis natural inca intact … Ghetarul Martial este extrem de popular vara , existand un telescaun care il survoleaza. Hiking este foarte popular si exista nenumarate trasee spectaculoase.

6

26

23

Ushuaia este un oras modern in care facilitatile pentru turisti sunt decente , iar bucataria argentiniana face toti banii. Se poate ajunge lejer din Buenos Aires, existand zboruri regulate. Exista doua posturi de televiziune in Ushuaia, doua cotidiene mari , o Universitate. 

Climatul subpolar este reca facand ca temperaturile medii sa fie intre 1 grad Celsius in lunile reci si 9 grade Celsius in lunile calde. Cu o medie de 160 de zile ploioase sau cu ninsoare pe an, climatul este deasemenea destul de umed, fiind similar cu ceea ce intalnim in Faroe sau Reykjavik. Vanturi foarte puternice izbesc orasul, existand aici asa numitii copaci-steag, care au crescut cu ramurile pe directia in care bate vantul …

aa

map2

surse imagini, harta, info : wikipedia , wikitravel ,aici,aici,aici, aici,aici ,aici, aici,aici,aici ,aici  

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: