Gadhimai

Gadhimai este numele zeitei hinduse a puterii … In cinstea sa, o data la cinci ani, la templul zeitei din Bariyapur, in Tinutul Bara, din Nepal, are loc un festival straniu, pentru un occidental. Templul se afla la 160 kilometri Sud de capitala Kathmandu. Evenimenul este caracterizat prin sacrificarea unui numar imens de animale, cu unicul scop de a-i aduce ofrande zeitei Gadhimai …  Este cel mai mare sacrificiu de animale practicat in lume in acest moment, cazand prada vite, porci, capre, si pasari. Aproximativ 5 milioane de persoane participa la festival, majoritatea fiind indieni ajunsi aici din statele Uttar Pradesh si Bihar, intrucat in India sacrificiul animalelor este interzis.

Cu o luna inainte de festivalul din acest an (24-25 Noiembrie) oficialitatile s-au confruntat cu o lipsa acuta a septelului, ceea ce a dus la o campanie radio prin care se cerea populatiei sa isi vanda animalele (capre in general). Festivalul s-a terminat cu ritualul numit „Saptabali” care include sacrificarea unui mare numar de soareci albi, porumbei, rate, porci, bivoli. Participantii cred ca sacrificarea animalelor va indeparta raul si va aduce prosperitate.

Acum cateva zile, in prima zi mai mult de 20,000 de bivoli au fost ucisi in prima zi. In cele doua zile ale festivalului se estimeaza ca au fost ucise intre 300,000 si 500,000 de animale. Macelul este indeplinit de peste 200 de persoane intr-un abator de ciment din apropierea templului. Dupa festival masa de ramasite produsa este vanduta fabricilor de mezeluri din India si Nepal.

Festivalul provoaca proteste indarjite ale organizatiilor care lupta pentru drepturile animalelor …

Intrucat aici nu gasiti „Stirile ProTv” (sic!), voi posta doar cateva imagini, putin socante … In caz ca doriti sa vedeti tot setul de imagini, puteti accesa link-ul urmator, catre Dofiga … Va asigur ca sunt socante !

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: