Test : Fruct de Cactus

Opuntia ficus-indica, sauFruct de Cactus cum este comercializat in supermarket-urile noastre … I se mai spune si Smochina Indiana (Indian Fig), fiind fructul unui cactus originar din continentul american.

Cumparand fructul din Real, am scapt de problema tepilor cu care este acoperit, tepi care pot provoca infectii, si care sunt indepartati inainte de comercializare. Nu stiu exact, dar presupun ca este inrudit cu pithaya, care este deasemenea fructul unui cactus … Asemanarea nu se opreste aici, fructul aratand aproape identic cu pithaya la interior , avand insa culoarea rosie (pithaya este alb, dar exista si specii cu pulpa rosie).

Gustul este destul de fad, oarecum dulce, asemanator cu cel de pepene necopt … Greu de savurat, dupa parerea mea, din cauza semintelor distribuite asemanator cu ale rodiei, adica in intreaga masa a plupei … Este zemos, imi inchipui ca este un fruct binevenit intr-o zona arida. Are un miros care mi-a adus aminte de castravete.

Nashpa. Nu merita banii …

7 răspunsuri

 1. Eu am o părere bună despre acest fruct! Mi-am luat din Kaufland acum vreo 2 luni cu 2 lei juma bucata… L-am luat copt în proporție de 85% și a avut un gust în proporție de 80% de pepene roșu… Era foarte zemos… Cine mi l-a mai degustat a zis că seamănă a sfeclă roșie…

  • s-ar putea ca termenul „necopt” sa defineasca experienta asta. din ce imi spui, este posibil ca alea de le-am luat eu sa fi fost crude … nu la-m mai incercat , insa, de atunci, insa ma faci curios 🙂

   • Sunt două variante și am nimerit-o și pe cea portocalie care nu mi s-a mai părut așa bună. Cel din imagini nu e chiar copt, dar se apropie. Cel roșu mi-a placut ceva mai mult și aș mânca câte un fruct roșu odată la 3 săptămâni. E ok, dar nu extraordinar. Pitahaya aș încerc cu siguranță, să văd ce mai pot cactușii… Dar e al naibii de scump 15 pei la Carrefour, peste 20 la METRO și Selgros.

    Am făcut și eu un test la ăsta și îl poți vedea și pe cel portocaliu. Oricum, nu se pierd mulți bani… 2 lei bucata peste tot (la Carrefour iar l-au scumpit la 4 lei)

   • am uitat să las site-ul

   • am vazut fructe de cactus in Mega, acum cateva zile. poate rafac testul, sa vad daca e cum spui 🙂

   • Dacă e de culoare verde, mai lasă-l până nu se mai vede aproape deloc coaja verde… Ei zic că nu se mai coace după ce e cules… Însă eu cred că da, altfel de ce și-ar schimba culoarea? Oune-i și o bananălângă, eventual.

   • hmm. mi-ai dat o idee buna cu banana si fructul de cactus …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: