Kokoda

sursa imagine : wikipedia

Kokoda” este un film australian care surprinde nu atat aventurile unui grup de soldati australieni din WWII, cat calvarul acestora prin padurile din regiunea Kokoda, Papua Noua Guinee. Este un film care aduce cu mult mai recentul „The Pacific”, avand in vedere ca ilustreaza luptele purtate pe frontul din Pacific, impotriva Japoniei.

Fara sa implice prea mari cheltuieli (soldatii japonezi presupun ca sunt actori australieni, camuflati cu frunzis), filmul se axeaza pe oboseala si chinul implicat de deplasarea prin junglele umede. Asta inseamna ploaie, namol, boli (de stomac), si extrem de putina actiune, caracteristica unui film de razboi.

Nu iese in evidenta prin jocul actorilor sau prin altceva, reusind insa sa reflecte inutilitatea si absurdul unui razboi fara rost, purtat pe pamanturile unor triburi care probabil nu au inteles niciodata urgia ce s-a abatut asupra lor. Ultima scena a filmului spune tot : discursul unui ofiter care ridica in slavi efortul si sacrificiul acelor soldati, pe fondul unor imagini ce arata un sir de oameni vlaguiti, raniti si plini de murdarie care se tarasc prin padure.

Filmul are 6,1 pe imdb, adica maximum posibil. Decorul in care are loc merita insa toti banii.

2 răspunsuri

  1. Bifat, cred ca l-am vazut acum ceva timp in urna. Nota e aia care o merita.. Si eu tin minte exact acelasi decor. Cred ca asta impresioneaza cel mai mult. Mizeria dintr-un razboi absolut absurd ( mai ales in zonele alea )

    • da, dar eu prefer totusi stilul din „Pacific”. e ceva mai alert.

      pe asta l-am vazut doar pentru ca e australian, si imi place cum fac ei filme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: