Celda 211

M-am asteptat la un film axat pe portretizarea lumii din spatele gratiilor. Ceva gen „Carandiru„. Nu este insa un film care sa se axeze pe asta, mai degraba incercand sa surprinda un moment de criza al acestei lumi, anume o revolta a detinutilor. Filmul se apropie din punctul asa de vedere de „Natural Born Killers”.

Nu este chiar atat de bun insa spaniolul Daniel Monzon pune in scena o drama care te tine in priza pana la final, fara prea mare efort. Este drama unei victime colaterale a unei astfel de razmerite. Un film care surprinde puncttul de vedere al celor ce poarta catuse. „Celda 211” actioneaza ca un stimulator de „sindrom Stockholm” pentru cel care priveste care cu fiecare scena se simte tot mai atras de cauza detinutilor. Mi-a devenit clar ca asta se urmareste in momentul in care detinutii iau ostatici cativa teroristi „RTA”, ceea ce, in Spania cel putin, a atras ireversibil publicul de partea celor din afara legii. 

Actori excelenti, cei principali dar si figurantii (nu stiu cum se face ca astia din puscarii isi joaca perfect rolurile de fiecare data 🙂 ), o coloana sonora care aduce si cateva secvente „mute” extrem de bine inserate. O poveste bine aleasa, actiune fluenta, si multa sensibilitate pentru un film care isi merita nota de peste 7 de pe imdb.  Insa 7,8 este cam mult, as zice ceva in jur de 7,3 -7,5.  Numarul de votanti este mic, asa ca banuiesc ca se va ajunge la o cotatie ceva mai mica in timp.

Oricum, un film spaniol excelent.

2 răspunsuri

  1. L-am vazut saptamana trecuta. E un film spaniol bun. Nu speram la acel final…

    • bun de tot,si da, un final extrem de bun !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: