Exact

… intr-o cofetarie, azi …

… cativa clienti si copii de la scoala din vecini … Zumzet si vociferari … La un moment dat isi fac aparitia doua cucoane cu o droaie de copii pe langa ele. Ambele imbracate bine, ambele trecute de patruzeci de ani, adica ajunse la varsta cand bunul simt ar trebui sa fie déjà dobandit si cimentat.

… Copiii alergau, ca orice copil, iar unul dintre ei urla efectiv : ”Ia-mi asta, ia-mi asta, ba nu, asta !”. La un moment dat a atins un ou urias de martipan iar acesta s-a pravalit, ajungand un morman diform … Vanzatoarea a inghitit in sec, copilul a fugit dupa fustele mama-sii iar asta, dupa cateva momente in care s-a facut ca ploua, desi era evident ca toata lumea astepta macar o scuza, intreaba : “ Ce s-a intamplat ? S-a spart ?”

“Nu va faceti probleme, doar nu o sa platiti acum 50 RON ! “ spune vanzatoarea …

Exact” a fost raspunsul cucoanei, pe un ton agresiv …

 Exact nesimtirea care caracterizeaza anumite specimene, nesimtirea de a distruge ceva si de a nu considera ca esti in vreun fel responsabil …  Nesimtirea de a fura sau distruge un bun comun considerand ca a fi al tuturor inseamna a fi al nimanui … Nesimtirea asta imputita care face sa nu avem parcuri, sa nu avem cosuri de gunoi, sa nu avedm peluze, sa nu avem strazi curate, sa nu avem o imagine de oameni decenti … Nesimtirea asta care se transmite genetic, parca, si care tinde sa devina unicul brand de tara unanim acceptat …

„Ce sa faci, copilul e copil …” a incheiat ma-sa, belind fasolea ca o idioata …

Copilul este copil, dar parintele poate fi un cretin, si singura speranta a copilului este de a avea norocul sa sufere  ceva mutatii comportamentale … Altfel copilul ala ar putea ajunge exact ce e si ma-sa . Un nesimtit.

4 răspunsuri

  1. Faptul ca actiunile si atitudinea acestor persoane sunt trecute cu vederea, le determina sa se comporte in acest fel.

    • este greu sa faci ceva . a vorbi pe un ton calm este de cele mai multe ori inutil, pentru ca astora nu le pasa. A ridica tonul te duce automat pe domeniul lor si ai pierdut deja … Ca sa nu mai spn ca o eventuala altercatie iti poate crea altfel de probleme …

  2. Pai ce vroiai? Sa il plateasca? Dar ce tupeu. Oare cine o fi platit acel ou? Aici este vorba de acei sapte ani de acasa. Dar ce te astepti de la un copil daca parintii nu au ce model sa le ofere? Ei ofera bani si cu bani cred ca sunt peste cei care muncesc si care iau bobarnacele. Mi-e scarba. As tranti de pamant si cu ei si cu copiii lor. De parca asta o sa ii invete minte.

    • Presupun ca il vor topi si vor face alt produs, in domeniul culinar se poate intampla asta . Daca nu ar putea sa ii fie imputat vanzatoarei. Un lucru pe care cretina aia nu l-a luat in calcul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: