Tropa de Elite

sursa imagine : internet

Tropa de Elite” este un film realizat in inconfundabila maniera a cineastilor brazileni … Este un film de „favelas”, o poveste din mahalalele din Ri, vazuta insa de data aceasta din punctul de vedere al politistului …

Filmul propune o incursiune in lumea BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais), o unitate de alita a politiei braziliene, unitate cat se poate de reala.

Un film crud , in care violenta escaladeaza, devenind socnta spre final (executiile celor doi studenti). Incredibilul oras Rio este infatisat in culor sumbre, ca un adevarat teatru de razboi. Mi s-a parut interesant faptul ca filmul nu ofera nici macar o singura data una dintre panoramele idilice ale orasului. Nu filmul asta prezinta Rio de la nivelul solului, dintr-o balta de sange.

Actori buni, parca personajul principal nu prea se potriveste imaginii de dur. Aduce mai degraba cu un latino lover dar omul joaca bine de tot .

Bani murdari, droguri, arme, crime, coruptie ingrozitoare, practici socante ale politiei … Drama, sperante faramate, destine in impas … Totul intr-un film notat cu 8,0 pe Imdb … Din peste 18,000 de voturi !… Ceea ce inseamna ca nu este un film slab … Nici platit n-as putea sa afirm asta !

Din categoria „Cidade de Dus”, „Cidade dos Homens” … Filmat si in stilul „Carandiru” …

2 răspunsuri

  1. Nu credeam ca o sa ma prinda, dar incet incet povestea m-a prins si chiar ma bucur ca am reusit sa il vad. Totusi nu stiu daca o sa mai fie un film la fel de bun precum Black Hawk Dawn. Merita vazut, dar alt film brazilian nu cred ca am sa mai vad. 🙂

    • nu prea are de-a face cu Black Hawk Down , dar pentru unul obsedat de filmul asta … se accepta 🙂
      ps. senzational film ,BHD … cred ca o sa il trec la Unforgettable …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: