Rodie : Test

Originara din Iran, rodia este un ingredient de baza in bucataria Orientului Mijlociu …

Anul trecut am mancat intr-un restaurant libanez si am ales un fel despre care nu stiam nimic, dar citisem ca era cu sos de rodii … Mi-au adus aia niste carne intr-un sos care am presupus ca va fi cel mai gretos lucru pe care l-am mancat in viata mea .. Sosul de rodii a anulat insa efectul uleiului fiind incredibil de aromat … Pana la urma am descoperit ca nu mi-a displacut bucataria libaneza, revenind de vreo doua ori in restaurantul ala … Este prin Mamaia … Bacha, sau cam asa ceva … Probabil, Anca il stie 🙂

Acum ceva timp am luat niste rodii pentru o salata de fructe, si desi habar nu aveam ce sa fac cu ele , pana la urma s-au dovedita fi  ingredientul vedeta … Fructul arata ca un mar, iar cele mai bune sunt cele care au zone mai albicioase, nefiind de un rosu intens … Interiorul contine un numar mare de seminte rosii-purpurii, pe care le-as asemana cu boabele de porumb … Acestea au o parte exterioara carnoasa din care se extrage un suc dulce acrisor … Inteleg ca este comestibila si structura de sustinere a semintelor, alba si cu o consistenta buretoasa, dar eu nu am incercat-o …

Semintele se separa usor rupand fructul si cufundandu-l in apa … Astfel semintele se lasa pe fund iar structura de sustinere ramane la suprafata …

Azi am luat o rodie din Kufland, si ca si data trecuta am gasit pretul destul de piperat, cam 8 RON/fruct … Intentia a fost sa folosesc sucul pentru a schimba gustul unui suc de portocale … Sucul de rodie este senzational insa nu cred ca am sa mai repet experimentul in parte datorita pretului rodiilor si in parte pentru ca se obtine destul de putin suc dintr-o rodie astfel ca preparatul respectiv (portocale+ rodie) tinde sa devina neprofitabil …

Din punct de vedere al aportului de vitamine + alte chestii folositoare, rodia intra in categoria super-fructelor, astfel ca o dusca din sucul asta nu are cum sa faca rau … Mai ales ca este bun de tot …

13 răspunsuri

  1. mi se par delicoase. pretul nu. eu le manac asa cum sunt. semintele doar 😀

    • la salata asa le-am mancat, dar ma enerva ca trebuia sa scuip mereu samburele …

  2. sunt de-a dreptu delicioase. de obicei le consum iarna ( sunt mai ieftine atunci – 5 lei ). mi se pare ca savoarea se aseamana un pic cu cea oferita de coacazele rosii ( paltinele se numesc pe la noi prin maramu ).

    • n-am stiut ca-s mai ieftine atunci ! … oricum, in Ploiesti , rodiile se gasesc tare greu …
      Nu m-am gandit la coacaze … dar a trecut atat de mult timp de cand n-am mai mancat incat aproape nu le mai stiu gustul … dar daca ma gandesc bine , cred ca ia dreptate …
      ps. ultima data am mancat coacaze undeva pe langa voi … La Bistrita 🙂

  3. Nu am incercat niciodata rodiile, am testat de curand mango(din Cora) si avea gust de brad. :((( Nu mai vreau astfel de experiente traumatizante. 😛

    • mango nu m-a cucerit nici pe mine in stare cruda … dar in compot este chiar bun de tot .
      cat despre rodie … nu cred ca vei fi placut impresionata … sucul este excelent … incearca mai intai sucul ala de la supermarket … cred ca e un santal … daca iti place , incearca si fructul.

      • A, pai in compot sunt delicioase…

      • Să nu luați santal de rodie! E groaznic! E foarte acru! Încrecați altceva!

      • mie imi place. iau din cand in cand. este parfum pe langa ala de la tymbark, parca …

  4. Bucataria libaneza este una dintre cele mai bune, dupa gustul meu. Dar gatita de libanezi adevarati, nu de alte neamuri arabesti. Desi folosesc mult carnea de ovine, nu are gustul acela de seu pe care-l simti uneori in bucataria romaneasca. Sunt niste maestri ai mirodeniilor.

    • he he … ce-as mai manca niste sujuk , acu’ ca tot n-am mancat nimic astazi ! 🙂

  5. Intradevar acest fruct poate reda sens vietii. Un fruct binecuvantat de natura!

    • oare de ce a trebui sa fie proiectat astfel incat sa fie atat de greu de folosit ?! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: