Ducie Island

La aproximativ 540 Km est de Pitcairn, se afla un atol extreme de rar vizitat, Ducie Island. Acesta face parte incepand cu 192 din grupul insulelor Pitcairn, fiind parte a” Teritoriilor Britanice de peste Mari”. Ducie se afla extreme de aproape de antipodul Dubai-ului.

Atolul are o suprafata totala (incluzand laguna) de 3,9 Km patrati, avand o lungime de 2,4 Km, de la NE catre SV ,si o latime de 1,6Km.

sursa : wikimedia commons

Patru insule se gasesc pe inelul atolului. Suprafata totala este de 0.7 Km patrti, 70% din aceasta suprafata fiin acoperita cu paduri de Tournefortia argentea, un arbore comun insulelor din Pacific care poate creste pana la inaltimea de 6 metri. Elevatia maxima a atolului este de 4 metri. Laguna este adanca si este renumita pentru speciile de pesti otravitori si pentru pericolul reprezentat de rechini.

source : wikipedia via Forest & Kim Starr

Acadia Islet este cea mai mare dintre acestea avand o suprafata mai mare decat a celorlate trei la un loc. Se afla pe latura NE si este formata din resturi de coral. Este impadurita in marea sa parte.

 • photographer: Angela K Kepler
 • credit: Pacific Biodiversity Information Forum
 • Pandora Islet este a doua insula ca marime si se afla in partea sudica a atolului. Este formata din nisi psi resturi de coral precum vecina sa de la Est, Edwards Islet.

  HARTA

  Westward Islet, cea mai mica dintre acestea are aspectul unei insule nisipoarse dar este formata din resturi de coral si cochilii de moluste.

   Atolul este populat de cateva specii de pasari marine ( nici o specie de pasari terestre nu traieste pe atol) si o specie de memifere (soarecele polinezian). 90% din exemplarele cunoscute de Murphy’s Petrels se gasesc pe DucieDeasemenea, pe insula pot fi intalnite doua specii de reptile (soparle) iar in laguna au fost inregistrate aproximativ 138 de specii de pesti.

  Insula a fost desoperita in 26 ianuarie 1606 de catre portughezul Pedro Fernandes de Queiros, aflat intr-o expeditie ce please din Peru catre Insulele New Hebride. Initial a numit insula cu senzationalul nume “Luna Puesta” (Luna ce apune), schimbandu-I apoi in La Encarnacion.

  In 1821 s-a presupus ca Ducie a fost insula pe care au ajuns marinarii de pe baleniera Essex, atacata si scufundata de catre o balena, in Noimebrie 1820. Doua barci cu marinara au ajuns ins ape o alta insula, Henderson. Scheletele gasite pe atol arata ca, probabil, o a treia barca cu supravietuitori a ajuns aici.

  Atolul a fost revendicat de USA prin “Actul Guano Island” insa a fost anexata din 1902 de catre Marea Britanie.

  Incepand cu 1969 atolul este protejat prin Conventia Ramsar. Este rar vizitat, in general de catre expeditii de radio amatori.

  surse imagini & info : wikipedia, oceandots, CIFR, wikimedia commons,

  Un răspuns

  1. […] Ducie Island « Silence's Blog […]

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: