Isla Margarita

Cea mai mare insula a statului venezuelean Nueva Esparta se numeste Isla de Margarita si se afla in Marea Caraibilor, in largul coastei de NE a statului sud American.

Statul Nueva Esparta include alaturi de Margarita si insulele Coche si Cubagua. Insula Margarita este formata din doua peninsule care sunt unite printr-un istm de nisip de 18 Km, la Restinga, care include o laguna. Are o suprafata de 1,020 Km patrati. Are o lungime de 78 Km si o latime maxima de 20 Km.

sursa imagine : wikipedia (GNU Free Documentation License)

Peninsula vestica, Macanao, prezinta o zona muntoasa in partea sa centrala, cea mai inalta altitudine fiind  760 metri, in varful Pico de Macanao. Din lantul muntos central se rasfira cateva formatiuni muntoase despartite de vai adanci. Peninsula estica , Paraguachoa, este formata dintr-o zona muntoasa ale carei varfuri ating 920 metri ( San Juan or Cerro Grande) si  890 metri (El Copey).

sursa imagine : wikipedia 

Clima este extrem de insorita si uscata, cu temperature intre 24 si 37 grade Celsius. Partea estica a insulei este acoperita de vegetatie luxurianta in timp ce partea vestica are aspect desertic, avand plaje de o frumusete incredibila.

sursa imagine : wikipedia (GNU Free Documentation License)

Populatia insulei este de 436,900 locuitori. Majoritatea populatiei este concentrata in partea estica in orasele Porlomar si Pampatar. Capitala este La Asuncion, oras aflat in valea raului cu acelasi nume, locuit de aproximativ 25,000 locuitori.

sursa : wikimedia commons 

Porlamar este cel mai mare oras al insulei avand intre 85,000 si 125,000 de locuitori, in functie de sezon. Este centrul comercial si turistic al insulei, oferind si doua plaje. Pampatar are aproximativ 50,000 locuitori si pune la dispozitie cateva mall-uri si cateva plaje. Juan Grieco este un oras cu o populatie de aproximativ 45,000 de locuitori, celebru pentru fortareata La Galera.

sursa imagine : wikipedia (GNU Free Documentation License)

Cele mai importante industrii sunt turismul, pescuitul si constructiile. Catre insula se indreapta o multime de zboruri directe dinspre Caracas si alte orase din Venezuela, precum si curse de linie sau chartere dinspre orase nord americane si europene. Se ajunge usor aici, fiind la o distanta de 10-11 ore de zbor de Frankfurt. Aeroportul Santiago Marino se afla la 25 Km de Porlamar.  Deasemenea se poate ajunge aici prin ferry. Insula devine aglomerata de Craciun, Paste si in perioada Iulie- Septembrie, insa poate fi vizitata in tot cursul anului.

sursa imagine : wikimedia commons (GNU Free Documentation License)

Bunurile sunt mult mai ieftine pe insula decat pe continent, existand multe magazine duty free. Isla Margarita este o destinatie preferata de cei care vor sa se retraga aici, la pensie. Insula pune la dispozitie cel putin 50 de plaje dispuse de-a lungul celor 170 Km de coasta. Printre cele mai populare sunt Playa El Agua, in nord, cu 4 Km de nisip fin sau Playa El Yaque, cunoscuta in lume ca un loc ideal pentru windsurfing.

sursa imagine : wikimedia commons (GNU Free Documentation License)

sursa : wikimedia commons (GNU Free Documentation License)

Insula a fost descoperita de catre Columb in 1498. Acesta a fost primit cu ospitalitate de catre localnicii guaiquaries. Care localnici avea sa aiba o soarta cruda datorita bogatiei lor. De-a lungul timpului pe insula au fost construite fortarete menite a apara insula de atacurile piratilor, forterete care mai sunt vizibile si astazi. In 1561 insula a fost cucerita de catre brutalul conchistador Lope de Aguirre, care a condus prin teroare pana cand s-a intors pe continent, in incercarea de a smulge Panama din mainile Coroanei Spaniole. In 1814 Isla de Margarita a devenit primul teritoriu liber al Venezuelei. Aici Simon Bolivar a fost numit conducator al Republicii Venezuela in 1816.

imagine : wikimedia commons ( Creative Commons Attribution 2.0 Generic)

HARTA

sursa imagini & info : wikipedia & wikimedia commons

2 răspunsuri

  1. Marea Caraibilor pare un alt „rai pe Pamant”. Toate insulele sunt ademenitoare si fascinante acolo. Doar bani sa ai. 😦

    • Isla Margarita este singura destinatie din cele pe care le-am trecut la „Destinations” la care chiar am facut calcule daca intram in buget … nu prea, dar parea tare accesibila 🙂 …
      cred ca cu un 2,500 de EUR / persoana poti avea parte de un AI + transport …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: