Going Postal

Going Postal” este o adaptare a uneia dintre cartile lui Terry Pratchett, a caror actiune are loc in lumea fantastica imaginata de scriitorul englez, Discworld.

Este un film senzational, daca apreciezi genul fantasy. Mai degraba tintind catre un public adult decat catre copii, filmul este o fresca incredibil de fidela a lumii noastre, ironizand intr-un mod genial lumea afacerilor si concurenta acerba din sanul acesteia. In acelasi timp adopta modelul ‘purgatoriului” oferind o abordare profunda a constiintei si a rascumpararii pacatelor.

Personajele sunt incredibile iar actorii sunt de exceptie, incantand pe parcursul unui flm destul de lung. Dialogurile sunt de un sarcasm care musca halci intregi din defectele societatii umane, in acelasi timp oferind cel mai bun umor englezesc pe care „banii il pot cumpara”.

Efectele speciale sunt extrem de potrivite, evitand sa atraga spectatorul in comentarii rautacioase privind veridicitatea acestora.

CU o nota de 7,9 pe Imdb, „Going Postal” etse o adevarat incantare, un film la care cu greu te poti hotara ce cantareste mai greu, jocul senzational al actorilor sau frumusetea extraordinara a povestii lui Pratchett. 

Un „must see”.

8 răspunsuri

 1. mi-ai starnit curiozitatea mai ales ca nu am vazut un fantasy bun demult.

  • e bun de tot. garantez.

 2. Stii ca in DEC trebuie sa imi faci lista aia cu filme, nu ???

  • yap. lucrez de zor la ea 🙂

 3. Cred ca am vazut filmul acesta de cel putin 7 ori!!!! Intradevar, un film foarte bun, si chiar daca este atat de lung, m-a fascinat. Distributie buna, scenariu apropiat de povestea originala, da, ok film:))

  • eu l-am vazut o singura data, insa m-a cucerit … adevaru’ e ca imi place stilul asta englezesc, imbibat cu umorul lor negru &sec …

 4. mijto filmu…belea frrrrrrateeeee:))

  • cum zici tu 😆 … belea , da ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: