Io sono l’amore

Cu mult timp in urma stateam la o bere cu niste prieteni … Televizorul era pe TVR, iar acolo niste natafleti faceau pe rockerii. Cantau ceva lent, gen Compact. Bateristul insa se zbantuia de zici ca era cel putin Pete Sandoval, baiatul ala talentat de la Morbid Angel.

Ma rog, aceeasi senzatie am avut-o in cazul acestui film vazand finalul … Daca te luai dupa coloana sonora, impresionanta, dealtfel, ai fi zis ca a venit sfarsitul lumii … Doar ca actiunea te dusese intr-un punct  previzibil si total anost.

„Io sono l’amore”, cunoscut si sub titlul international „I Am Love” este un film regizat si filmat ca si cum rostul sau ar fi acela de a aduce un tribut cinematografiei italiene a anilor ’70. Are absolut toata panoplia cliseelor perioadei. La naiba, ca sa citez un clasic, am invatat pe de rost fiecare detaliu al casei in care are loc actiunea, de la fiecare tacam la fiecare cuta a perdelelor. Aplecarea catre detaliu ma duce cu gandul la oarece obsesii ale regizorului, Luca Guadagnino, un individ destul de straveziu in ceea ce priveste cariera.

Swinton este o actrita uriasa dar nu prea inteleg ce a vrut sa castige prin a accepta rolul asta. Mi s-a parut anost si nu prea cred ca a pus-o in valoare intruchiparea unei femei pe care blazarea a impins-o catre promiscuitate. Pana la urma, amantul ala nici macar nu a aratat a italian veritabil, mai degraba semana cu un taliban … Oricum actrita scotiana a mai colaborat cu regizoriul italian la un documentar considerat o catastrofa de catre cei care au votat pe IMDB.

Ingrozitor de plictisitor, filmul este bine cotat de Imdb, cu o nota de 7,1 . Asta pentru ca este bine filmat iar actorii isi joaca profesionist rolurile. Este insa un film tintit clar catre zona cinefila a telespectatorilor.

Dupa cum imi spunea Eliza, ” Ma, asta sigur o sa ia Ursul de Aur” 🙂  …

Eu, pesemne ca i-am ratat mesajul subtil.  Am nevoie insa de ceva mai comercial 🙂

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: