Flipped

Uneori, in plina efervescenta a productiilor mustind de efecte speciale si substante ketchup-alike, Hollywood-ul ofera surprize, in sensul cel mai pozitiv al cuvantului. „Flipped’ este una dintre acestea, fiind efectiv o bijuterie.

Filmul este o ecranizare a romanului omonim, semnat de Wendelin Van Draanen, insa regizorul, Rob Reiner are la activ doua capodopere : „Misery” si „Stand By Me”. Aceste filme au in comun faptul ca sunt ecranizari ale cartilor lui Stephen King. Iar Reiner a inteles extraordinar de bine universul copilariei in viziunea lui King pentru ca acesta pare a il urmari.

Astfel, „Flipped” aduce extrem de mult cu senzationalul „Stand By Me”, eliminand insa orice element thriller/horror. Ramane astfel o emotionanta poveste despre prima iubire, o insiruire de trairi si sentimente universal valabile. Totul atrage la acest film de la interpretarea actorilor pana la atmosfera care reinvie fara cusur perioada anilor ’60.

Alaturi de actori consacrati, fara a fi monstri sacri, precum Aidan Quinn, Rebecca De Mornay, Penelope Ann Miller sau Anthony Edwards, atrage atentia rolul perfect interpretat de Madeline Carroll.

N-am sa bat campii prea mult pentru ca filmul acesta trebuie in primul rand vazut. Discutiile sunt de prisos, avand in vedere ca transmite un mesaj extrem de intim, fiecare dintre cei care il vizioneaza percepandu-l in functie de propriul background sentimental.

Este cotat bine pe IMDB, cu 7,1 si oarecum mai jos de catre Rotten Tomatoes, acesta notandu-l cu 6.

Personal, il includ intr-o lista de filme care mi-au placut mult de tot, lista care cuprinde filme care se raporteaza la perioada anilor ’50-’70, si in care as mai include „Changeling”, „The Lovely Bones” sau „The Girl Next Door”.

6 răspunsuri

 1. copilarie, primele sentimente si anii 60 sunt elemente care ma determina sa vad filmul cat mai curand.

  • da, da, da … abia astept sa vad ce parere iti face 🙂

 2. hmm da…cand o sa ma simt relaxata o sa ma uit :))…auzi ce ti-a placut asa mult la the lovely bones? (mie doar pustoaica si camaruta subterana a sadicului si bratara aia filmata lynchian :P)

  • am asociat trei filme : Changeling, The Lovely Bones si The Grey Man. acelasi subiect, din perspective diferite.

   mi-au parut senzationale , toate trei .

 3. aseara l-am vazut si e, intr-adevar superb 🙂
  am vazut si Changeling si The Lovely Bones, insa nu si The Girl Next Door. O sa-l incerc.

  • The Girl Next Door este un film crud . dar , o capodopera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: