It’s a MAd Mad Mad Mad World

O discutie purtata cu doi colegi m-a facut sa vad unul dintre filmele care au facut istorie. Si unul dintre filmele despre care nu stiam nimic, spre rusinea mea. In’63 acest film a fost un blockbuster, reunind unii dintre cei mai in vaga comedianti ai momentului.

De stralucit a stralucit insa colosul Spencer Tracy, care avea sa ne paraseasca la cativa ani dupa aparitia acestui film. In distributie apare si unul dintre copii teribili ai Hollywood-ului, Mickey Rooney, un actor activ inca la 90 de ani.

Filmul este o comedie clasica a acelei perioade, tributara inca umorului impus de perioada filmelor mute. Filmarile din elicopter sunt insa spectaculoase iar cascadoriile care implica masini ar putea fi copnsiderate decente chiar si in ziua de astazi. Nu cred ca acest stil de umor ar mai fi capabil sa smulga altceva decat zambete, dar in perioada sa de glorie in salile de cinema se radea in hohote.

Vazand filmul, la atat de mult timp dupa aparitia sa, te incearca un sentiment ciudat, in momentul in care realizezi ca mare parte din cei care te incanta sunt de mult plecati dintre noi. Filmul este insa amuzant si paradoxal, inspira profesionalism, si seriozitate, umorul decent fiind la ani lumina de ceea ce ofera majoritatea comediilor penale care sunt lansate in prezent.

Desi nu sunt de acord cu cei care spun ca cinematografia americana este in regres, trebuie sa recunosc ca , cel putin in genul comedy, foarte rar se mai lanseaza pelicule capabile sa se ridice la nivelul unui „It’s A Mad Mad Mad Mad World„.

4 răspunsuri

 1. – Have I gone mad?
  -I’m afraid so. You’re entirely bonkers. But I’ll tell you a secret. All the best people are.

  :))

  • 🙂 … fascinanta Alice, nu-i asa ?! … 🙂

   • dap… can’t live without her… and her Mad Hatter. Ma tot fugaresc prin camera de cand i-am vazut, prima data :))))

 2. hmmm , ai noroc … pe mine ma fugaresc alt fel de personaje, uneori, in vis 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: