I Spit on Your Grave

In 1978 un film numit „Day of the Woman” reusea sa socheze lumea reusind sa fie interzis in multe tari datorita scenelor de violenta extrema la adresa femeii. Cunoscut mai degraba sub numele „I Spit on Your Grave” filmul lui Meir Zarhi si-a gasit un remake care a fost lansat in 2010 …

Intr-un moment in care lumea are probleme extrem de grave, iar stirile zilnice abunda in mizerii, un viol ar putea sa nu para cine stie ce intr-o mare de subiecte care mai de care mai macabre. Totusi, remake-ul din 2010, regizat de catre Steven R. Monroe reuseste sa indispuna pana la a ofensa puternic constiinta oricarui om obisnuit.

Lasand la o parte  jocul mai degraba palid al tuturor celor implicati in film, cu exceptia batranului Tracey Walter, lasand la o parte derularea putin credibila a actiunii, asta daca poti cauta asa ceva intr-un astfel de film, ei bine, lasand la o parte toate astea ramane o singura problema : exagerarea bolnava a celor care au lucrat la acest film.

Exagerarea si insistenta dincolo de orice limita de a prezenta un viol colectiv , ceea ce la un moment dat te indeamna sa spui ” lasati-o dracului, am inteles ideea” … Filmul face parte din subgenul horror rape/revenge, insa cade in derizoriu, comparatia cu „Las House on the Left” fiind naturala, fara a avea, insa,  substrat, din moment ce acel film poate fi digerat.

6,4 pe IMDB in timp ce Rotten Tomatoes da cu el de pamant (38% freshness). Din punct de vedere al unu fan de horror, filmul nu este rau, combinatia „Last House on the Left”/”Saw” fiind reusita, fara a putea egala oricare dintre cele doua productii. Din punct de vedere etic nu este nimic altceva decat … a piece of trash. nu credeam ca o sa spun asta … Ofenseaza serios.

3 răspunsuri

  1. „exagerarea bolnava” – N-am zis degeaba ca-i sick :mrgreen:

    • Cand am zis de L.H ma gandeam la faptul ca filmul duce tot spre viol. Alt horror cu viol nu-mi mai venise in cap atunci 😆

      • da. ai descris perfect ! …
        altfel, este clar inrudit cu LH. am senzatia ca devenise o moda in anii aia genul asta repe/revenge … cam greu de suportat, pentru mine … partea cu razbunarea mi-a placut ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: