Battle: Los Angeles

prima data am auzit de filmul asta la Florin si tot la el am citit si prima recenzie … Astfel ca nu mi-am facut mari iluzii.

Comparatia facuta de Florin intre acest film si „Independence day” mi-a trecut si mie prin cap la un moment dat, insa as ramane la ea doar daca admit ca acesta este noul tip de blockbuster, impus de lipsa de inspiratie si cosmarul postapocaliptic financiar in care Hollywood-ul s-a afundat dupa 2007. Altfel, l-as considera o replica mai spectaculoasa dar, in acelasi timp, mai superficiala a senzationalului „District 9„.

Asa, in mare, ideea este interesanta, luptele sunt violente, Eckhart joaca bine, avand in vedere fisa postului impusa de un rol intr-un war movie, iar echipa de productie a avut grija sa nu lipseasca cohorta de clisee tocite de catre industria filmului pe scenele de lupta din WWII, Vietnam, Afganistan si, mai nou, Iraq …

Problema este ca filmul are o singura directie si nu se abate de la ea cu nici un chip. Trage si fugi. Aceasta este reteta pe care se bazeaza filmul lucru care nu a scapat criticii care a cam demolat filmul asta. Astfel, daca IMDB ii acorda ceva credite, notandu-l deocamdata cu un dezolant 6,2, Rotten Tomatoes il arunca direct la un cos imaginar (34% freshness).

Pana la urma, Battle: Los Angeles este un film care poate fi vazut, insa nu ofera mare lucru in afara zgomotului. Asta pentru ca tipul ala de extraterestrii a fost livrat deja de „District 9” iar scenele de lupta in oras nu sunt chiar o noutate. Exista un risc extrem de ridicat de a te plictisi.

O parere mult mai buna asupra filmului o are Iulian.

9 răspunsuri

 1. I just watched it and loved it ..rhere is also a television version made earlier

  • i find it kinda boring. but not at all a complete failure, as Rotten Tomatoes ranked it … 🙂

 2. hei, și eu am observat o paralelă între District 9 și Battle: L.A. Efectele video sunt aproape identice, și sincer, îmi par reușite. Se elimină acea impresie de plasticitate din 2012. Acest film a avut ceva special, nu știu sigur cu ce dar va rămâne în topul personal o perioadă bună.

  • sunt mai realistice decat ce a ferit „2012”, ai mare dreptate, insa avand in vedere ca este vorba de un SF tocmai acest realism pare fortat, lucru amendat de Florin …

 3. filmul asta merita 10 pentru trailer. ne convinge ca o sa vedem un film bun dar apoi ne ofera un Skyline cu actori mai buni.

  • Skyline este ata de bun ? … ca ii dau o sansa 😆 …

   nu mi s-a parut catastrofal, totusi. dar , citind cronicile, n-am avut nici un fel de asteptare. zero, nada. presupun ca de asta sunt mai indulgent.

   • e mai prost dar macar ala nu are actori cunoscuti.

   • aluia i-am pus cruce dupa ce am citit la tine. si ce-l mai asteptam ! …

 4. […] KIausen: o cohorta de clisee tocite, noul tip de blockbuster lipsit de inspiratie. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: