Rango

 

Despre acest film am citit prima oara pe blogul Laurei. Nu am avut mari sperante, iar debutul suprarealist nu mi-a livrat un surplus de incredere.

Filmul evolueaza destul de incert in primul sau sfert, abordarea mult prea filozofica a sbiectului parand prea pretentioasa pentru o animatie. Ulterior,realizezi ca aceatsa animatie este orice dar nu un film pentru copii. Eliberat de astfel de asteptari, ajungi a igera mai usor umorul subtil si animatia in sine, care ofera cele mai grotesti ca sa nu spun hidoase personaje pe care l-ai putea gasi in universul desenelor animate, asa cum a avoluat el pana in ziua de astazi, subordonata total dominatiei CGI.

Cand spun personaje grotesti, ma refer strict la aspectul acestora, pentru ca, altfel, animatia este absolut incantatoare, fiind, evident, un pas inainte in acest domeniu. Vocile se pliaza perfect in peisaj, iar coloana sonora este senzationala.

Daca ar fi sa il compar cu Rio, as spune ca este net superior, desi nu beneficiaza de culorile oferite de aventura braziliana a papagalului Blu. AMbele filme sunt caracterizate de un umor subtil sau, in mare parte, lispa oricarei forme de umor, insa „Rango” are avantajul ca nu foloseste personaje ce ar trebui sa fie amuzante. Isi asuma, practic, conditia.

7,7 pe Imdb si 88% freshness pe Rotten Tomatoes, doua cotatii care vorbesc despre un film bun de tot. Perfect adevarat, daca reusesti sa treci de confuzia de la inceput.

2 răspunsuri

  1. Rango e minunat desi cum ai zis si tu are un inceput ciudat. Mi-a placut mult pentru ca povestea e ca un tribut adus filmelor western si celebrului Chinatown.

    • da. nu ma asteptam. si nu inteleg cum de a trecut, asa,neobservat …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: