Coëtivy

Coëtivy este o insula din Oceanul Indian care apartine statului Seychelles. Face parte din grupul Outer Islands. Situata la 290 Km de Mahe, insula principala a statului, Coëtivy face parte dintr-un mic grup coraligen, alaturi de Ile Platte, situata la 171 Km catre nord.

 sursa imagine : Cifr

Are o forma alungita pe directia nord-sud iar suprafata sa este de 9,31 km patrati. Insula este acoperita cu vegetatie tropicala densa, cu exceptia unei zone din centru, unde se afla o pista de aterizare (elevatie – 3 metri deasupra nivelului marii; 1,400 metri lungime) si o parte dintre bazinele pentru cultura de creveti ,si a unei zone  din extremitatea sudica. Tarmul este format de plaje cu nisip alb, protejate de un recif care nu formeaza un atol, si care se extinde catre sud.

HARTA

 sursa imagine : NASA 

Insula este locuita de 252 de locuitori, majoritatea  ocupandu-se  cu cultura de creveti, in timp ce o mica parte se ocupa cu cultivarea legumelor, care sunt apoi comercializate pe pietele din Mahe asemenea crevetilor. Satul este situat pe tarmul vestic, tot acolo aflandu-se si alte bazine pentru cultura de creveti. De la inceputul anilor ’90 insula apartine companiei Seychelles Marketing Board care s-a ocupat de dezvoltarea culturilor de creveti.

sursa imagine : Cruiserswiki

Coëtivy a fost descoperita de europeni in 1771, insa a fost cunoscuta probabil de catre navigatorii africani , arabi sau indieni.  Din 1771 pana in 1908 insula a apartinut de Mauritius, fiind apoi recuperata de Seychelles.

 sursa imagine : CIFR.it

Coëtivy Island in 1907

sursa info : Wikipedia

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: