Miral

 

Asemanator din punct de vedere al modului in care a fost filmat si structurat pe capitole cu senzationalul „Incendies„, „Miral” este departe de acesta in ceea ce priveste profunzimea mesajului si intensitatea dramei. Filmul exploreaza acelasi univers, al dramei palestiniano-israeliene, plasandus- actiunea in chiar inima confluctului fara de sfarsit care insangereaza stravechea Palestina.

Din pacate, mesajul transmis este mult diluat din cauza faptului ca in loc de a concentra obiectivul camerei pe personajul care da numele filmului, pierde timpul alunecand catre povestea altor personaje, in incercarea de a oferi o imagine ampla a cauzelor care au dus la acest conflict. Problema este insa prea complexa pentru a fi cuprinsa intr-un singur film, astfel ca rezultatul este o colectie de idei fara o legatura extrem de puternica.

Asta nu inseamna ca filmul nu ofera cateva scene care sa merite banii dati pe bilet, insa nu straluceste nicidecum prin jocul actorilor, destul de neutri in interpretare, inclusiv marea speranta Freida Pinto, destul de neconvingatoare in acest rol.

Ceea ce a parut la un moment dat propaganda palestiniana, se dovedeste in final a fi un mesaj pentru cei care mai spera in pace, insa intensitatea acestuia lasa de dorit. Lucru reflectat in cotatiile pe site-urile de profil, IMDB cotandu-l la 5,8 iar Rotten Tomatoes lovindu-l cu un 16% freshness.

Totusi filmul poate fi vazut, este decent.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: