Blitz

 

Dupa atipicul insa, pana la urma, demn de apreciatul film”The Mechanic”, Statham face un pas catre casa punandu-si in joc carisma intr-un policier tipic englezesc, „Blitz”. O intriga politista conceputa in stilul serialelor politiste britanice, bazata pe mult dialog, peisaj urban tipic britanic din belsug si o oarecare lentoare specifica. Spre surprinderea multora, lipsita de umor, ceea ce atribuie o bila neagra unui film destul de anost.

Bila alba vine din interpretarea personajelor. Daca lasam la o parte amestecul de  brutalitate si caracter pozitiv,  perfectionat  in ani de catre Statham, ramane un personaj negativ excelent interpretat de Aidan Gillen (vicleanul Petyr Baelish din „Games of Thrones”) si asocierea bad cop/ good cop a personajului interpretat de Statham si a celui gay, interpretata de Paddy Considine, asociere insuficient exploatata.

Destul de bine vazut de IMDB, 6.8,  „Blitz” este un film bun, fara a fi in vreun fel memorabil. Fanii lui Statham vor fi oarecum surprinsi de lipsa scenelor de fighting, ceea ce va ridica intrebarea ” Ce a cautat Statham intr-un astfel de proiect ?”. Probabil a fost un job de vacanta …

Cinefilia : Marian, Adina, Piratul Cinefil, Laura, Jovi&Co , Grapefruits, Florin

5 răspunsuri

  1. totusi ii cu pistolu in mana :)))

    • recuzita 🙂 … cred ca nici nu foloseste pistolul in filmul asta 🙂

  2. mi s-a parut decent (poate pentru ca nu aveam asteptari). personajele sunt foarte bine construite iar intepretarea mi-a placut (desi am fost dejamagit de Considine)

    • din pacate, doar decent. aveam ceva sperante … da, Considine nu prea a fost valorificat de scenariu …

  3. plastikkirurgi göteborg…

    Blitz « Silence's Blog…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: