Jane Eyre

 

Ecranizarea din 2011 a romanului scris sub pseudonim de catre Charlotte Brontë se ridica la un nivel surprinzator, ridicandu-se deasupra unei drame romantice de duzina prin jocul excelent al tinerei australience Mia Wasikowska, pe care am remarcat-o si in „The Kids Are All Right„, actrita fiind sustinuta si aici de catre o serie de actori buni, ca Jamie Bell sau Michael Fassbender, sau uriasi precum Judi Dench.

Povestea este simpla, fara mari surprize, filmul, in sine, fiind destul de plictisito, mai ales pentru cineva care nu este un fan al dramelor englezesti de epoca. Insa nu se poate evita a observa impresionantele decoruri si peisajul englezesc, realizatorii excluzand perfect orice urma de civilizatie, imersia in trecut fiind desavarsita.

Filmul are o nota uriasa pe IMDB, 7.6, insa va scadea probabil, avand in vedere numarul extrem de mic de voturi. In favoarea sa se pronunta si Rotten Tomatoes, care il considera un film „fresh”, cu 84% freshness rate.

Este un film bun, recomandat insa doar celor care apreciaza genul acesta de drama. Personal, nu as citi cartea si cred ca nu as fi placut nici filmul daca nu ar fi fost , repet, jocul excelent al actorilor.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: