Un ego de 27 de etaje …

Mukesh Dhirubhai Ambani este unul dintre cei mai bogati oameni din India si din lume. In 2010, averea sa era estimata la aproximativ 22 miliarde USD. Este omul din spatele celei mai mari companii private din India, Reliance Industries Limited, un conglomerat urias care activeaza, in principal, in sectorul energiei. O cifra de afaceri estimata, la 2011, undeva in jurul cifrei de 58-59 miliarde. USD …

sursa imagini : Wikipedia (author : Jhariani)

Una dintre cele mai controversate actiuni ale magnatului indian a fost constructia cladirii Antilia, considerat a fi printre cele mai scumpe resedinte private din lume, daca nu cumva cea mai scumpa. Incredibilul simbol al dorintei de a epata, sub orice forma, dincolo de orice limite, este o cladire de 27 de etaje, situata pe una dintre cele mai scumpe strazi ale lumii, Altamont Road, din South Mumbai, o zona exclusivista, in care pot fi gasite numeroase consulate straine dar si resedintele multor staruri de la Bollywood.

photo credits : REUTERS/Danish Siddiqui

Cladirea este construita pe o parcela de teren de 4,532 mp, pretul mediu in zona fiind evaluat in trecut si la peste 10,000 USD/metru. Designeri au fost americanii de la Perkins&Will, in timp ce constructorii au fost australieni, Leighton Holdings. Construita dupa principiile stravechii doctrine Vastru Shastra, cladirea este proiectata sa reziste la cutremure de pana la 8 grade Richter.

photo credits : REUTERS/Danish Siddiqui

37,000 mp utili, parcari pentru 168 de masini, noua lifturi, trei platforme pentru elicopter si un centru de control al traficului aerian, health spa, yoga studio, un cinematograf pentru 50 de persoane, nenumarate piscine,trei etaje cu gradini suspendate, pentru un cost estimat, in 2010, dupa finalizarea lucrarilor, la 1 miliard USD.

photo credits : REUTERS/Danish Siddiqui

Sase persoane locuiesc in aceasta cladire. Ambani, sotia sa, cei trei copii ai lor si mama lui Ambani. Se estimeaza ca o echipa de 600 de oameni este necesara pentru a administra monstruoasa locuinta. Cladirea a starnit ample controverse intr-o tara in care saracia contrasteaza violent cu opulenta de neinchipuit in care „se zbat” cei bogati.

sursa imagini : Korzik (photos credits : REUTERS/Danish Siddiqui )

Publicitate

6 răspunsuri

  1. O nebunie mai bine zis.

    • si un scuipat direct in obrazul celor multi …

  2. gigi becali-ul indiei

    • ma gandesc , totusi, ca are mai mult cap, avand in vedere ce conduce …

  3. e un mare cacat.. din orice punct ai privi cladirea..

    • 😆 … din orice perspectiva da. si-a ales si culoarea pentru asta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: