Captura zilei …

 

De obicei, in perioada sarbatorilor, supermarket-urile mai fac si ceva surprize amatorilor de bere „exotica” asa ca ieri mi-am incercat norocul pe la Real, unde n-am mai fost de ceva timp … Nu m-am inselat, desi cred ca imi pierd antrenamentul, pentru ca m-am holbat indelung pe acolo, fara a observa noutatile …

Oamenii au adus doua sortimente produse de belgienii de la Alken Maes, o companie a carei istorie incepe cu fuziunea dintre doua companii specializate pe producerea de bere pils, Maes, cu sediul in Waarloss si Alken, o berarie infiintata in localitatea cu acelasi nume. In 2000, firma belgiana a ajuns in propietatea britanicilor de la Scottish & Newcastle plc, care, la randul lor,  aveau sa sfarseasca in 2007 intre coltii unui consortiu pus la cale de catre Heineken si Carlsberg.

Ma rog, intre timp, Alken Maes  se poate lauda cu prezenta in portofoliul lor a uneia dintre cele doar 18 „certified abbey beer”, adica bere autentica manastireasca, sigla care certifica acest lucru fiind prezenta pe eticheta. Iar asta, prin intermediul brandului Grimbergen. Acesta a luat nastere in 1128, intre zidurile unei manastiri infiintate de catre Saint Norbert of Xanten pentru Ordinul Premonstratens .

Brandul include marcile Blond, Dubbel (brown), Tripel (blonda), Optimo Bruno (brown), Cuvée de l’Ermitage (brown) si, ultima lansata, Grimbergen Gold (blonda). Am gasit primele doua sortimente: Dubbel, o bere aramie cu un respectabil ABV de 6,5%, cu un gust aromat si un aftertaste de brandy&scortisoara, si Blond, chiar mai tare, 6.7% ABV, cu un gust fructat.

Sunt scumpe, la peste 8 RON sticla, insa avand in vedere legenda care inconjoara berea manastireasca autentica, probabil pretul este justificat. Probabil …

„1664” este  cel mai cunoscut brand francez, din industria berii, fiind produs de catre Brasseries Kronenbourg, din Strasbourg. Este o companie care face parte din imperiul numit Carlsberg Group. Cel mai cunoscut produs al lor, Kronenbourg 1664, un pale lager, are 5,5% ABV, insa berea cumparata de mine are doar 5% alcool. Berea este produsa folosind hameiul Strisselspalt, cultivat exclusiv în Franţa.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: