Fright Night

 

Filmul original , din 1985, a fost un succes de casa intr-o perioada in care genul horror era la picioarele legendarului Freddy Krueger. Filmul acela mi-a atras atentia, mult mai tarziu, prin faptul ca includea in distributie a anume Amanda Bearse, aflata la inceputul carierei sale care avea sa se confunde cu „Marcy”, inamicul numarul unu al redutabilului Al Bundy.

2011 vine cu un remake al acelui clasic, un film care, dincolo de efectele 3D, destul de slabute dealtfel, vine cu toate cliseele horrorului american romantic. Deloc un aspect negativ pentru un fan al genului. Pe undeva, cred ca acelasi lucru l-a dorit si recentul „Shark Night”, insa acel film si-a ratat clar tinta.

Efectele speciale nu sunt chiar cele mai bune, insa conceptual acestea sunt incantatoare. Mana aceea care iese din podeaua unei masini este un element care face parte din istoria genului, chiar daca astfel de scene par desuete intr-o perioada in care Saw a impus, deja, un alt tip de horror.

Farell joaca decent, cu carisma, si chiar cred ca a jucat din placere in filmul asta. Ar mai fi de mentionat rolul bun facut de David Tennant, in rolul lui „Peter Vincent”, desi acesta devine banal odata cu iesirea din personaj, impusa de acceptarea trecutului de victima de catre showman.

Foarte aproape de original, dpdv al IMDB (6.7 varianta 2011 vs 6.9 varianta 1985), filmul a cucerit si votantii Rotten Tomatoes, care l-au apreciat in procent de 74%. As spune ca este o excelenta mostra de old time horror, adusa la zi dpdv tehnic, un filmcare nu are cum sa multumeasca un fan al genului. Nu este sangeros si nici nu ingrozeste. Pur si simplu … distreaza.

Publicitate

7 răspunsuri

 1. Pff, alt film care poate fi considerat pierdere de timp. L-am vazut tot la cinema, fiind curioasa de efectele 3D din film, mai ales ca se anunta fiind un film horror. Mai mult a fost comedie.

  • efectele 3d au fost mediocre, insa n-as zice ca este pierdere de timp. raportat la gen, insa 🙂

   mie mi-a placut, in mare …

 2. ma uit in cateva minute. poate daca n-ar Colin in distributie nu m-as uita

  • daca il vezi prin ochii unui iubitor de classic horror, o sa iti placa. daca nu, vei regreta astea doua ore 🙂

   • atat iti zic acum … loved it 🙂

   • da ? … ma bucur ! 🙂
    si eu l-am apreciat

 3. […] Klausen recomandă Fright Night, un remake cu acelaşi nume după o producţie din 1985. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: