Tu ce mai asculti prin masina ?

Candva, pe la jumatatea anilor ’90, cand colectia mea de casete era formata in majoritate covarsitoare din albume ale reprezentantilor scenelor occidentale, exceptiile le numaram pe degete. Erau, pe acolo, cate un album al polonezilor de la Vader, al sarbilor de la Bloodbath sau tavalugul grec reprezentat de legendarii Nightfall sau Septic Flesh.

„Under the Sad and Silent Sky” al aradenilor de la Grimegod a fost o surpriza uriasa. Combinatia lor melodica de death&doom era, evident, mult mai putin sofisticata decat ce ofereau scenele deja mature din aria metalului. Nu puteai compara un album Tiamat sau Asphyx, de exemplu, cu ce incercau romanii. Insa, la mai mult de 15 ani de la momentul in care am ascultat prima data albumul lor, si iesit de mult din universului fanului de muzica „grea”, pot spune ca „Song of my Beautiful End” este cea mai buna piesa de metal pe care am ascultat-o si pe care sa scrie mare si citet „made in Romania”. Spun asta pentru ca melodia asta are, pur si simplu, noima. Are rost … are.

5 răspunsuri

 1. mai ai casete de pe vremea aia…ma intereseaza niste trupe de exemplu caseta cu unde the sad de la grimegod

  • man, da’ esti rapid 😆 … abia ce am postat 🙂
   nu prea cred, le-am lasat „mostenire” surorii mele si nu daca mai are ceva. insa o sa incerc sa vad daca mai exista albumul pe acolo si o sa revin la postul asta cu un update.

   chiar daca as gasi, insa, m-as mira sa se mai auda ceva. in perioada aia calitatea audio nu era la cote inalte …

   • orice caseta mai ai de atunci sunt interesat…chiar daca nu se mai aude mare lucru

   • te tin la curent. tre’sa ajung pe la ai mei …

   • salut, TB. din pacate, nu mai am caseta raspectiva. sincer, nici nu ma asteptam la altceva , avand in vedere ca au trecut foarte multi ani .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: