Machine Gun Preacher

 

Fara a avea incarcatura emotionala a altor filme care abordeaza „problema africana”, fara se apropia macar de sstandardul impus de inegalabilul „Hotel Rwanda”, „Machine Gun Preacher” este un film care reuseste sa aduca in casele occidentalilor o frantura a cosmarului de pe continntul negru. Cosmar intruchipat, printre altii, de Joseph Kony si infama sa organizatie, Lord’s Resistance Army.

Filmul urmareste povestea unui personaj real, Sam Childers, un personaj complex, un individ care a parcurs drumul de la infernul drogurilor si al incaierarilor intre gasti din Amercia urbana pana la rolul de binefacator al copiilor din tinutul maltratat de Kony si ideologia sa macabra.Tocmai complexitatea personajului dauneaza filmului, avand in vedere ca scenariul propune un mix destul de fortat intre diferitele faze parcurse de Childers, rezultatul fiind un portret lipsit de profunzime, resorturile care au schimbat personalitatea americanului fiind destul de putin abordate.

Ramane putin timp pentru a mai putea include, in cele doua ore ale filmului, si o fresca convingatoare a unui genocid. Asta, insa, nu stirbeste meritele filmului, in opinia mea, cel putin, „Machine Gun Preacher” oferind o experienta satisfacatoare. Acting bun de tot din partea lui G. Butler, care trece in umbra orice alt personaj, fie ca este interpretat de Michael Shannon sau Michelle Monaghan. Ma rog, asta este soarta oricaror personaje secundare dintr-un film biografic, actingul avand a fi blamat prea putin in astfel de cazuri.

M-a mirat cotatia infecta de pe Rotten Tomatoes, 29% freshness. IMDB este mai corect, din punctul meu de vedere, cu 6.8. As spune ca este un film de vazut, in ciuda faptului ca nu cuprinde intreaga dimensiune a ororii sudaneze. Pentru a face asta, nici macar „SAW” nu ar fi de ajuns.

Cinefilia : Marian, Piratul Cinefil, Despre Filme

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: