Detachment

 

Un personaj haituit de un trecut traumatizant, un om suspendat deasupra unui hau in care aluneca si dispar propriile-i sentimente, propriile-i valori si propira-i persoana, ramanand in urma ceea ce el insusi defineste a fi o non-persoana… O paralela taioasa si lipsita de romantism intre batranetea invaluita in uitare, decrepita si apropate moarta, si tineretea rebela, care isi neaga propria-si vigoarea, alegand, in schimb, autodistrugerea …

„Detachment” este o capsula cu depresie sub presiune, o mostra de hiperpesimism livrat fara scrupule, o disectie pe viu in realitatea imediata, expundand hidosenia unui viitor care tinde a fecunda. Un film realizat intr-o maniera care aminteste izbitor de stilul introspectiv al lui malick, un film regizat, insa, de semnatarului legendarei pelicule „American History X”. Nu intamplator, ca si manifestul antirasism, si „Detachment” este un banner care exhiba in vazul tuturor o problema acuta a Americii actuale, in acest caz, deprecierea sistemului de invatamant american, mai exact, in zona low-cost.

Adrien Brody este absolut senzational in acest film. Ma intreb daca a fost vreodata altfel si, inca o data, raspunsul ramane „Nu”. In plus, filmul propune o serie de actori uriasi la sustinere, dintre care James Caan si  Lucy Liu se ridica evident la nivelul lui Brody, marea revelatie fiind cvasidebutanta Sami Gayle, o „fresh face” despre care, cu siguranta, se va mai auzi.

7,6 pe IMDB si doar 5.7 pe Rotten Tomatoes. Un film greu care te prinde sau te plictiseste. Definitiv, in ambele cazuri. Este un film bun, pentru a nu ma pierde printre epitete. Este varianta necosmetizata a lui „Dangerous Minds”. Este unul dintre acele filme care, incet, incet, iti sterg zambetul exersat de pe fata. Zambetul acela desenat zilnic de conformism si political correctness.

„Detachment” este un film care nu vinde … flori si raze de soare. Livreaza o serie de adevaruri mitraliate cu obida. Pentru asta, Kaye merita tot respectul.

14 răspunsuri

  • un regal. daca esti aplecat catre genul asta de filme. eu nu prea, desi am avut destule surpriza placute.

   din punctul tau de vedere, cred ca o sa iti lipseasca cineva, in filmul asta … HellBoy 😆 …

 1. http://www.imdb.com/title/tt1259521/

  Promitator

  • wtf ?!?!?! 7,7 si a trecut de 1k voturi ?!?!? …nici o promisiune, pariez ca e o certitudine …

 2. […] film cu Adrien Brody, o dramă, un film greu. Detachment, un film care, după descrierea de pe blogul tăcerii, sigur ar fi pe gustul […]

 3. filmul acesta pare pe gustul meu! in plus, cred ca si prezenta lui Adrien Brody e un mare plus….abia astept sa-l vad:)

  • merita, sa nu te indoiesti de asta !
   ps. zici ca-s din echipa lor de advertising, asa il laud 😆 . e bun, pur si simplu …

   • o sa-l vad si eu, asta-i clar:) sigur nu esti in echipa de advertising?:d

   • nu stiu ce sa spun. cert este ca n-am primit, inca, nici un cec 😆

 4. […] Alte impresii: Marele Ecran, Adina, Klausen. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: