Adancuri

 

Lansata in Germania in 2004 sub titlul ” Der Schwarm”, cartea lui Frank Schätzing a devenit rapid un bestseller, ajungand si in Romania, in 2007, adusa de catre cei de la RAO. Editata cu mult bun simt, in sensul ca nu s-a incercat transformarea cartii intr-un tom de cateva sute de milioane de pagini, cartea a fost o surpiza pentru mine, in sensul ca, asteptandu-ma sa dau peste o lectura superficiala , de vacanta, am dat peste o lucrare serioasa care abordeaza extrem de solid subiecte ecologiste, camuflandu-le sub forma unui thriller apocalitic extrem de bine pus la punct.

Oceanul si rolul sau in ecosistemul planetar, influenta nociva a speciei umane si o adevarata expunere filozofica a conceptului de inteligenta straina, plus o cantitate impresionanta de date stiintifice fac din „Adancuri” o carte care poate lasa ceva in mintea cititorului fara a risca sa il piarda printre notiuni care sa depaseasca nivelul de intelegere al unui profan.

Pe de alta parte, cred ca este una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit si care sa abordeze subiectul unui potential si foarte plauzibil sfarsit al civilizatiei. Aud ca in 2015 cartea ar urma sa fie ecranizata. In cazul in care va fi un proiect serios, cred ca ar putea fi un succes de proportii, avand in vedere ca potential exista.

Carte : Jovi, Fructitza, Melania

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: