Shame

Exista filme a caror goliciune de continut este abil camuflata sub exercitii stilistice, vizuale sau audititive, ceea ce te determina, la un moment dat, sa investesti respectiva pelicula cu o simbolistica proprie, de multe ori mult dincolo de ceea ce a vrut sa transmita cel din spatele camerei.  In fata unor astfel de filme ai de ales daca vei atribui sau nu valoare imaginilor care se scurg pe ecra, „Shame” este un astfel de film. In cazul sau, am decis sa nu o fac …

Indeajuns de lipsit de indrazneala pentru a nu o lua pe urmele derutantului „Shortbus” (alta „capodopera, in opinia mea), si indeajuns de pudic pentru a nu deveni o mostra de pornografie premium, „Shame” devoaleaza universul decadent al unui individ aparent de succes, macinat insa de demonii unei dependente de sex deviant.

Exhibarea exacerbata a intimitatii unui distrus, inconjurat de o multime de alti distrusi pe care, paradoxal, ii judeca, transmite un mesaj destul de ambiguu, greu de descifrat. In principiu, explorarea realitatii de dincolo de masca pe care fiecare individ o „vinde” societatii a oferit nenumarate capodopera cinematografice insa ma indoiesc ca fluturarea cu obstinatie a matarangii lui Fassbender pe un ecran supradimensionat ar reprezenta cine stie ce act artistic. Oricum, in nici un caz unul memorabil.

O comedie superficiala a lui Rowan Atkinson a oferit o parodiere subtila a acestui tip de film. Puteau folosi usor imagini din „Shame”, senzatia ar fi sot aceeasi.

7,6 pe IMDB si 7,4 pe Rotten Tomatoes pentru un film … Nu inteleg. Asta ca sa nu spun pe sleau ce impresie mi-a facut …

ps. Mulligan joaca, inca o data, bine.

Cinefilia : Marian, Adina, Jovi, Piratul Cinefil, Teo, Angela, Laura

2 răspunsuri

  1. intentionez pe viitor sa-l viyionez si eu, il am in vizor de cand se zicea ca merita ceva nominalizari, adica cel putin una…si ceva legaturi cu Drive…dar sincer nu-mi pot imagina ce…

    • Drive este un film bun de tot. asta e doar visul umed al unui labar. parerea mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: