Remember : The Ring

 

Aparut in 2002, „the Ring” este , probabil, filmul care a lansat o moda care avea sa stranga ceva bani in buzunarele maharilor din hollywood, prin adaptarea in maniera americana a unor horror-uri de succes ale cinematografiei asiatice in general, a celei japoneze, in special. Nu sunt foarte convins ca in afara de bani aceasta moda a adus si capodopere, „Dark Water” fiind, mai degraba, un horror mediocru in timp ce franciza „The Grudge” a mers din ce in ce mai prost. Si totusi …

„The Ring” ramane unul dintre cele mai bune filme horror ale primului deceniu al secolului XXI, cu toate ca , revazut acum, nu a mai parut deloc atat de infricosator ca in noaptea premierei cand m-a incantat prin atmosfera sa sufocanta. Atmosfera care ramane palpabila si dupa zece ani de la prima vizionare, existand momente care iti ridica parul in cap, filmul oferind o experienta horror autentica.

Excelent filmat, „The Ring” a fost o carte de vizita excelenta pentru un regizor, Gore Verbinski, care avea sa puna, apoi, in scena una dintre cele mai de succes francize din istorie, al carei succes i-a permis sa se bucure de viata, americanul iesind foarte rar in fata dupa „The Ring” si in afara trilogiei mai sus amintite. Ceea ce nu l-a impiedicat  sa castige un Oscar pentru exceptionala sa animatie, Rango.

Filmul datoreaza mult si prestatiei peste medie a unei actrite, Naomi Watts, aflata in acel moment pe drumul catre adeveni una dintre cele mai bune actrite ale prezentului.

7,1 pe IMDB plaseaza filmul in categoria filmelor horror solide. Ceea ce si este. Pur si simplu, horror de calitate.

2 răspunsuri

  1. Bai.. mie nu mi-a pla cut

    Poate si din cauza fazei cu comedia S.M

    • ma asteptam sa imi spui de comedia aia 😆
      eu am vazut filmul rapid dupa premiera si am fost inspaimantat. am aratat respect desi nu am fost un fan al seriei. l-am revazut si, sincer, nu mi se pare ca s-ar fi perimat …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: