Journey 2: The Mysterious Island

In opinia mea, opera verniana a pus mai mereu probleme cinematografiei, cu greu putand gasi un film care sa fi reprodus credibil universul imaginat de geniul francez. Daca ar fi sa ma gandesc la un film decent, as spune „Around the World in 80 Days”, mine seria din ’89, cu Peter Ustinov in rolul inspectorului Fix.

Prima parte a seriei Journey, „Journey to the Center of the Earth” a fost o dezamagire desi a facut destula valva iar banii si i-a scos. Un film facut pentru a se integra in revolutia 3D care avea sa atinga punctul culminant dupa un an, odata cu „AVATAR”. Un film care nu a convins. A doua parte a seriei nu face exceptie …

Prima lovitura a fost aceea ca nici de aceasta data productorii nu au reusit a crea o insula desprinsa din cartile lui Verne care sa nu dea senzatia ca vezi niste decoruri de carton. Chestia asta mergea cu cateva decenii in urma, insa este greu de crezut ca un copil al secolului XXI care butoneaza un smartphone mai rapid decat numara Capone banii, ar putea fi fascinat de o astfel de reprezentare a Insulei Misterioase.

O dezamagire personala este aceea ca desi plasat undeva in Palau, nu s-a filmat deloc acolo, ci prin Hawaii. Iar asta pentru cateva peisaje, pentru ca, in cazul scenei sosirii in arhipelagul din vestul Pacificului, a fost clar ca s-a preferat un debarcader construit intr-un studio.

Pana al urma, un film pentru copii. Standardul de excelenta in categoria aceasta a fost, insa, definit definitiv de catre seria H.Potter, asa ca sunt de prisos alte comentarii. Personal, prefer „Spiderwick Chronicles” sau „Nim’s Island”,  „Journey 2: The Mysterious Island” parandu-mi un film slab, produs fara talent. Nici macar prezenta lui Guzman, un actor pe care l-am apreciat mereu, nu a salvat impresia lasata de acest film de la care am asteptat destul de multe.

5,8 pe IMDB, o cotatie fair, as spune.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: