Euro 2012 : Sau cum se ingroasa „gluma”

“Gluma“ numita Balotelli, un jucator care a scos peri albi, o buna perioada, fanilorluiCity…

Este Balotelli cel mai bun atacant al Italiei ? Sincer sa fiu, m-a surprins, oarecum, prezenta sa in teren, la acest turneu, avand in veder ca imaginea “italianului” nu se potriveste defel cu seriozitatea clasica a squadrei azzura. Balotelli a venit in Anglia cu imaginea unui rebel care avea multe de demonstrat, avand in vedere ca in Italia plecase de la Inter cu tinicheaua de coada si cu mult noroc, scapand nebatut de catre fanii echipei lui Moratti.

Balotelli nu a rupt gura targului in Anglia fiind mult sub performantele revelatiei luiNewcastle,Cisse, de exemplu. Insa italianul nici nu a dezamagit, fiind destule momentele in care a demonstrat ca , copilul din el incearca sa faca loc adultului capabil sa poata duce in spate povara statutului de superstar al fotbalului. Golul acela fabulos , cu umarul, de pe linia portii este o dovada, asa cum este si faptul ca Aguerro a inscris golul care a schimbat, probabil, istoria viitoare a Premier League, dupe o faza la care Balotelli s-a tavalit pe teren, luptand sa trimita o minge catre argentinian, la o faza la care , cel putin teoretic, indolenta care ii impregneaza , momentan, talentul , ar fi trebuit sa il determine sa renunte …

Balotelli nu este inca superstarul pe care Italia il viseaza, insa ultimul an petrecut inAnglial-au introdus in procesul tehnologic al presei britanice, experta in a promova modele de marketing. Nici nu ma indoiesc ca acel “Why Always Me?” ar fi opera latcuiva decat a unui expert in PR, italianul devenind materia prima prin care Italia va castiga un personaj pe care, altfel, nu ar fi stiut sa il puna in valoare. Ma indoiesc ca, de la Robby Baggio incoace, Italia a avut un personaj , in fotbal, cui atata carisma. Mai ales ca Balotelli ofera intotdeauan si o parte intunecata a personalitatii sale. Din respect pentru ceea ce a aratat aseara am spus “intunecata” si nu idioata, asa cum ar fi trebuit …

Transformarea lui Balotelli intr-un personaj cu aura de super erou este primul lucru pentru care italia are datoria de a multumi Angliei. Transferul la City, unde copilul Italiei a beneficiat de dadaceala lui Mancini si atentia ferma a lui Kompany si De jong, cum se aude, cred ca a fost un lucru extrem de bun pentru cariera ghanezo-italianului, care ar fi riscat enorm in cazul in care alegea sa se transfere la rivala Milan. O serie neagra, cateva tampenii tipice si tanarul teribil se putea trezi in ipostaza unui bastard renegat de ambele factiuni de suporteri ai orasului, Milano putand deveni un infern pentru Balotelli.

Germania a pierdut un meci pe care l-a avut in mana pana la golul ENGLEZESC al lui Balotelli.

sursa imagine : Who Ate All the Pies

Germania a fost atat de sigura incat nici nu a clipit la penalty-ul neacordat in prima parte a meciului, la respingerea dubioasa de pe linia portii, a lui Pirlo. Probabil, un gol in acel moment ar fi rasturnat destinul acestei semifinale, insa, pana la urma, ar fi fost pacat pentru ca , poate, nu s-ar mai fi vazut sutul violent, de atacant pur sange, sutul acela care a adus golul de 2-0, catastrofa germana si bucuria imensa a unui fotbal salvat din mocirla blaturilor ordinare de un personaj pe care scrie mare nu atat “Why Always Me” cat … Made in England …  :mrgreen:

Nebunul „risca” sa se transforme intr-un jucator urias. Si, da, cred ca Balotelli este cel mai bun atacant al Italiei …

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: