Mother’s Day

 

Inrudit cu „The Last House on the Left”, nu doar ca subiect, dar si prin destin, fiind, la randul sau, un remake al unu film mai vechi. „Mother’s Day” a fost o surpriza uriasa, mai ales ca trecuse pe langa mine fara a fi auzit macar de el. Lansat in 2010, filmul regizat de Darren Lynn Bousman , un individ care si-a legat numele de franciza SAW, este un abduction movie care imbina intr-un mod extrem de fericit elemente thriller cu brutalitatea unui film horror care merge dincolo de scenele sangeroase, trecand granita catre visceral.

Mai bun decat originalul, conform IMDB, modernul „Mother’s Fay” este bine filmat , coerent si, mai ales, bine dus la final de catre o distributie care reuseste sa covinga, atat personajele negative cat si cele pozitive. Nu ai spera asa ceva, din moment ce filmul debuteaza in genul unui slasher ieftin plasat in atmosfera unei petreceri glamour.

Marele plus al filmului il reprezinta interpretarea excelenta a Rebbeccai De Mornay, intr-un rol memorabil pentru standardele genului horror, care aduce aminte de fabuloasa interpretare semnata de Blanche Baker in „Jack Ketchum’s The Girl Next Door”. Contribuie prin calitate si Jamie King, un nume destul de cunoscut. Punand la un loc si coloana sonora buna dar si efectele speciale serioase, obtii un spectacol de calitate.

Notat cu 6,2 de IMDB, „Mother’s Day” este un horror peste medie, brutal, fara a deveni dezgustator, si , in acelasi timp, strabatut de cateva momente lirice. Straniu , sa spui asta despre un astfel de film, dar mie as mi s-a parut … I-as da intre 6,5 si 6,7. Intr-o perioada destul de slaba pentru genul horror, „Mother’s Day” este cu siguranta o optiune.

Cinefilia : Adina, Marian, Jovi&Co, Piratul Cinefil, Angela, Teo, Poison Whiskey, Laura M, Juliacastorp’s Blog

5 răspunsuri

  1. nu stiam de el, multumesc pentru recomandare. mi-a placut surprinzator de mult the last house on the left (2009), asa ca asta pare numai bun pentru a continua seria thriller-horror. am vazut cateva secvente si mi-a trezit interesu;. Rebeca de Mornay… parca a trecut o vesnicie de cand nu a mai aparut intr-un film. o sa=l urmaresc !

    • si eu am dat intamplator de filmul asta. am crezut ca e nou … insa, mi-a placut, e un thriller solid, in opinia mea …

  2. ce am crezut ca ii ceva leapsa :))) dar cat timp nu suntem in luna martie se exclude…apropo de film si mie mi-a placut the last house on the left iar asocierea cu acel film m-a facut curios 😀

    • cred ca ultima leapsa pelcata de la mine a fost acum aproape patru ani. prima si ultima. mi-a trecut 😆

  3. @ Angela & PC : Last House on the Left este unul dintre preferatele ultimilor ani, pentru mine ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: