Lot’s Wife

Numita Sofu Iwa sau Sofu Gan de catre japonezi, Lot’s Wife este o insula vulcanica situata in Marea Filipinelor la aproximativ 650 km departare de Tokyo, in extremitatea sudica a arhipelagului japonez Izu. Cea mai apropiata insula este Torishima, aflata la 76 kilometri departare.

 sursa Wikipedia (author : Karakara)

Insula nu este nimic altceva decat o stanca de bazalt cu pante extrem de abrupte. Este singura parte vizibila a calderei scufundate a unui fost vulcan, caldera care se extinde 2,6 km catre sud est, la o adancime medie de 240 metri. Stanca are aproximativ 84 metri lungime ( est-vest) si 56 metri latime (nord-sud),  (0,01 km²), iar zona cea mai inalta se ridica la 99 metri deasupra nivelului marii.

 sursa Wikipedia (author : Karakara )

Avand in vedere forma sa si apele agitate, este aproape imposibil sa debarci pe insula desi au existat doua incercari reusite in 1792 si 2003. Cateva dintre incercarile cataratorilor s-au terminat, insa, cu accidente. Zona este cunoscuta pentru apele transparente si abundenta vietii marine, aceste particularitati transformand Lot’s Wife intr-o populara destinatie pentru scufundatori.

 sursa Wikimedia (author : „National Land Image Information (Color Aerial Photographs), Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism”

Nu exista vegetatie pe stanca cu exceptia catorva tufe de Poaceae. Insula atrage un mic numar de pasari marine care cuibaresc aici.

Primul occidental care a zarit insula a fost britanicul John Meares, in 9 Aprilie 1778. Acesta a descris-o drept “cel mai frumos lucru pe care l-a zarit vreodata”, denumind-o “Sotia lui Lot”, un personaj biblic. Numele japonez este , mai degraba, o traducere a celui englez. 

 sursa Wikipedia (author : DEMIS World Map Server)

sursa info : Wikipedia

2 răspunsuri

  1. Imi place… sa privesc. Dar nu cred ca mi-as dori sa… locuiesc in zona:0

    • 😆 ar fi cam inghesuit, da 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: