Desroches Island

Desroches Island este cea mai mare dintre insulele Amirante, parte a Insulelor Exterioare ale statului insular Seychelles. Insula se afla la 230 km sudvest de Mahe, cea mai importanta insula din Seychelles. La 36 km catre est se afla Amirantes Bank, de care este separat de ape adanci de pana la 1,300 de metri.

 sursa Wikipedia (author : Acp)

Desroches are o lungime de 6,2 km, o altime maxima de 1,5 km si o suprafata de 3.24 km². Insula este marginita de 15 km de plaje cu nisip alb, demn de faima insulelor Seychelles. Conservarea insulei este atribuita island Conservation Society. Insula se afla la marginea sudica a unei formatiuni de tip atol in a carui parte nordica poate fi intalnita formatiunea numita Shark Rocks.

sursa Wikipedia (author : Perry-Castañeda Library (PCL), originally from CIA Indian Ocean Atlas)

Insula este inconjurata de un recif care iese la suprafata la reflux si care se extinde in larg 1,6 km in partea nordica si 0.6 km in partea sudica. Relieful este jos si plat, insula fiind acoperita de cocotieri si arbori inalti, cu lemn tare. La 11 km nord vest de Desroches se afla un canal adanc de pana la 18 metri si larg de aproximativ 1,6 km care leaga laguna de ocean.

sursa Wikipedia (author :  Pieter Visser)

Insula si-a primit numele dupa Chevalier des Roches, guvernator de Mauritius si Reunion (1767- 1772), fiind botezata de catre navigatorul Chevalier de Rosland. Un alt francez, Chevalier de la Billioère a cercetat insula in 1771. Initial, britanicii denumisera insula cu numele Wood island, datorita vegetatiei dense care o acopera. Dealtfel, de-a lungul timpului, Desroches a fost un important producator de copra.

sursa Wikipedia (author : Pieter Visser )

Alaturi de intreg grupul Amirante, insula a devenit parte a coloniei Seychelles in 1909. Ulterior, in 1965, britanicii au separat Desroches de Seychelles si, alaturi de Aldabra si grupul Farquhar si Chagos, a devenit parte a British Indian Ocean Territory, cu intentia de a deveni facilitate militara. In 1976, desroches, Aldabra si Farquhar au revenit statului Seychelles, odata cu dobandirea independentei acestuia.

sursa Wikipedia

Insula are o populatie de aproximativ 50 de locuitori, acestia locuind intr-o mica asezare de pe tarmul nordvestic al lagunei. In partea nord estica se gaseste un far.  In 1988 a fost deschis un mic hotel de lux, Desroches Island Resort, si o pista de aterizare, situate in zona sudica a insulei. Este singura insula din grupul Amirantes care pune la dispozitie o facilitate hoteliera. Zborul pana in Mahe dureaza 40 minute.

IMAGINI         TRIP ADVISOR        PRIVATE ISLANDS MAG        IMAGINI

sursa info : Wikipedia

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: