The Raid: Redemption

 
„Serbuan maut”, cunoscut la nivel international sub titlul  „The Raid: Redemption” este un film indonezian regizat de catre un galez stabilit in Indonezia, Gareth Evans. Galezul cred ca si-a capatat deja notorietatea internationala prin faptul ca a popularizat artele martiale indoneziene cunoscute sub numele pencak silat prin filmul sau „Merentau”. Personal, as spune ca „Serbuan maut” il consacra definitiv ca unul dintre cei mai buni regizori de martial art movies ai momentului, filmul sau fiind pur si simplu excelent.

Deloc un simplu film in stilul celor duse la rang de cliseu de catre Jackie Chan, „The Raid” aduce o atmosfera extrem de intunecata, aproape noir, scenele interioare aducand aminte, cu exceptia monstrilor, de peisajul din „Resident Evil”. Dealtfel, am observat o serie de elemente intalnite in filmele horror, precum o secna in care regizorul exerseaza focusarea camerei pe o macheta ce zgarie peretii in timp ce purtatoru-i vaneaza niste nefericiti. O coloana sonora care nu mi-a placut musai, dar pe care o gasesc excelent implementata in cadrul actiunii, plus o serie de efecte sonore care completeaza perfect scenele de o brutalitate mult peste ceea ce ofera de obicei un film action obisnuit.

Coregrafia de lupta este absolut impresionanta si il implica direct pe starul in devenire al genului martial art, Iko Uwais, un fost sofer auto descoperit de catre Gareth Evans is transformat in frontman-ul casei acestuia de productie. Dealtfel, Iko joaca si personajul principal al filmului si daca rolul nu ii cere cine stie ce acting, din punct de vedere al performantelor atletice, indonezianul este impresionant. In conditiile in care Jet Li a cam imbatranit, cred ca este clar cam cine ar putea sa ii ia locul.

Excelent primit, filmul are o nota uriasa pe IMDB, un halucinant 7,9, insa pune la respect si pretentiosul Rotten Tomatoes, care ii acorda un 7,4, o nota uriasa pentru un action movie. „The raid : Redemption” este evident cel mai bun martial art movie care a iesit la lumina in ultima perioada, Gareth Evans reusind prin artificii bine dozate sa ii dea un anumit staif, filmul avand valoare, dincolo de nivelul extrem de ridicat al coregrafiei de lupta.

Film bun de tot.

Cinefilia : Florin, Marian, Jovi&Co, Adina & Laura, Posion Whiskey, Piratul Cinefil, Film Menu, Paul, Linn, Teo, Alexandra, Angela, Julia, Radu

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: