Flint Island

FlintIsland este un atol de corali din Pacificul central, parte a Insulelor Line din Kiribati. Nelocuit, acesta se afla la 740 km nordvest de Tahiti, la 190 km sud est de Vostok Island si la 220 km sud vest de Caroline Island.

 sursa Wikipedia ; author : NASA

Atolul are aproximativ 4 km lungime si o latime maxima de 800 metri.Suprafata totala nu depaseste 3 km ², in timp ce elevatia maxima atinge 8 metri. Insula este inconjurata de un recif de corali care nu ofera locuri de ancorare, debarcarea fiind dificila. Nu exista o laguna propriu zisa ci doar cateva lacuri de mici dimensiuni.

 sursa Wikipedia; author : Angela K. Kepler

Conform unor studii din 1841 ( US Exploring Expedition), insula a fost acoperita in trecut de o padure primara densa, insa in prezent este acoperita in mare parte de cocotieri plantati in scop comercial.

 sursa Wikipedia ; author : Angela K. Kepler

Insula a fost zarita prima data de europeni in 1801, fara ca numele descoperitorului sa fie cunoscut. Exista suspiciunea, totusi, ca insula sa fi fost mentionata in jurnalele de bord ale primei calatorii in jurul lumii, realizate de Magellan intre 1519 si 1522. In 1856 Flint a fost revendicata prin Actul Guano insa, aparent, nu a fost ocupata vreodata de americani. O companie britanica a inchiriat-o si a excavat guano in partea central a insulei intre 1875 si 1880.

 

 sursa Wikipedia : author : Angela K. Kepler

In urma excavarilor au ramas  doua – trei mici lacuri (lagune) cu apa mocirloasa. Managerul companiei britanice, John Arundel a dispus plantarea de cocotieri in vederea producerii de copra, o activitate care a avut loc pana in 1891.

 Pisonia (sursa Wikipedia ; author : Angela K. Kepler)

In 1911 o alta companie a a inchiriat insula si a angajat 30 de oameni si un supraveghetor pentru a produce copra in urma unei plantatii de peste 30,000 de cocotieri. Insula a fost vizitata in 1908 de o expeditie californiana, cu scopul de a observa o eclipsa totala de soare.

 Wikipedia, author : Hobe / Holger Behr

 sursa : Wikipedia

IMAGINE (posibil Flint Island) IMAGINE (National Geographic) IMAGINE
IMAGINE

sursa info : Wikipedia

Reclame

3 răspunsuri

  1. […] the beings that cannot speak. Unfortunately, they aren’t presented by yours truly in their natural environment, but at the Budapest Zoo, in Hungary. Although inside the city, the enclosed spaces of the man-made […]

  2. Ufff și ți-am spus să îți faci repede bagajele ca să nu pierdem avionu:(l …acum trebuie să așteptăm următorul zbor 😛

    • 😆 acum, nu te supara prea tare . paradisul asta nu e decat o iluzie. cred ca odata ajunsa acolo nu o sa iti doresti decat sa te intorci acasa 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: