Wild Bill

 

Desprins din universul white trash britanic, „Wild Bill” impresioneaza prin realism si prin naturaletea comportamentala a personajelor, respingand orice idee de eroism. Indivizii implicati in actiune traiesc intr-o societate dura, brutalitatea fiind o stare de fapt, insa modul in care acestea isi manifesta agresivitatea este cel haotic, caraghios, departe de corgrafiile spectaculoase ale filmelor lui John Woo, ceea ce scade din valoarea comerciala a filmului insa ii confera un plus de autenticitate.

Deloc spectaculos si nici macar socant, „Wild Bill” este un film de festival, o felie de viata pusa in scena de cativa actori care isi fac bine treaba, cuplul Charlie Creed Miles – Will Poulter oferind o prestatie actoriceasca peste medie. Dealtfel am senzatia ca Poulter va fi un star intr-o zi, figura sa de copil maturizat prea devreme calificandu-l pentru un tip de roluri care se lasa destul de des cu  adevarate capodopere.

Totusi, n-as putea spune ca filmul m-a impresionat, povestea din spatele sau fiind destul de fada, reactia smulsa fiind, mai degraba, un „so what?!” decat un extaz cinefil. As spune ca este usor supraapreciat de catre IMDB care il coteaza peste 7. Insa nu este un film slab ci doar unul care vorbeste despre un adevar cunoscut si destul de raspandit.

Cinefilia : Florin, Marian, Adina, Filme- Carti, Angela – despre o mare surpriza a anului trecut, Teo, Piratul, Laura M., Julia, Radu, Daniel Urda, Idei din corcodus

2 răspunsuri

  1. Povestea pare destul de dură şi tristă încât să merite o notă măricică… dar contează felul în care este transpusă în film. Realismul şi naturaleţea sunt cele mai bune unelte ale filmelor „felie de viaţă”, aşa cum se întâmplă şi în cinematografia românească. „Wild Bill” nu pare să prezinte o idee complet diferită sau nouă sau spectaculoasă… Totuşi, poate e bun. O să încerc să-l văd! Merci pentru ping!

    • filmele englezesti de genul asta mai au o unealta, ce mai importanta, in opinia mea : umorul britanic (chiar daca nu sunt comedii). aici lipseste si am fost oarecum dezamagit …

      sunt curios daca ii dai peste 7 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: