Into the White

 

“Into the White” este un film norvegian cu un puternic mesaj pacifist, un film care isi sustrage seva dintr-o intamplare adevarata petrecuta in timpul WWII in Norvegia. Doua avioane inamice se lovesc reciproc iar cele doua echipaje, germani si britanici se gasesc sinistrate undeva in salbaticia  muntoasa a Norvegiei, fiind puse in situatia de a se sustine reciproc pentru a supravietui. Filmul este conceput simplist iar personajele mi s-au parut destul de superficial elaborate, Nu am reusit sa imi dau seama daca actiunile personajelor care pun in scena niste natarai sunt intentia regizorului, pentru a scoate in evidenta stupizenia situatiilor la care obliga razboiul, sau daca scenariul este pur si simplu scris prost, “calitate” dublata de dialogurile destul de slabe. Insa filmul nu convinge fiind, mai degraba, o comedie amara jucata de niste amatori. Surprinzator,daca luam in calcul ca unul dintre actori este nimeni altul decat Rupert Grint, celebru din seria Harry Potter. Ma rog, este uimitor daca iei in considerare ca Grint ar fi un mare actor, aspect asupra caruia am ceva dubii.

Sunetul mi s-a aprut slab, vocile sunand fals, precum in filmele romanesti vechi, imitatie a celor americane, in care actori romani se chinuie sa sustina dialoguri in engleza. Aceeasi probleme am observat-o si la debutul regizoral al Angelinei Jolie. Ma rog, aici ar fi vorba de niste nemti care vorbesc engleza, insa efectul neplacut ramane valabil, in opinia mea …

Finalul salveaza filmul, aducand ceva profunzime unei povesti care nu prea reuseste sa evoce grozavia razboiului, reusind sa para cronica unei excursii la munte a unor rivali natarai de liceu pe care , sa zicem, blocarea telecabinei i-a izolat undeva, sus, pe munte. Sincer, nu asta astept de la un film despre WWII. Spre uimirea mea, filmul este bine cotat de IMDB, care il vede de 7.  Personal, i-as da greu un 6, si asta datorita finalului.

Un film modest dar nu o catastrofa. Poate fi vazut …

Cinefilia : Florin, Marian, Teo, Piratul, Filme Carti, Angela, Laura M, Radu, Daniel Urda

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: