Eagle Islands

Eagle Islands este numele dat unui grup de doua insule situate in arhipelagul Chagos, teritoriu britanic din Oceanul Indian. Cele doua insule, Île Aigle si Île Vache Marine, sunt situatae in zona centrala a extremitatii vestice a Great Chagos Bank, cea mai mare structura de corali din lume.

 sursa Wikipedia (author : NASA)

Île Aigle, cu o suprafata de 2,45 km², este cea mai mare insula din Great Chagos Bank si a doua cea mai mare insula din intreg arhipelagul Chagos, dupa Diego Garcia. Aceatsa este acoperita cu cocotieri inalti. Sea Cow Island are 18 hectare si este , deasemenea, dens impadurita.

 sursa Wikimedia (author : Mohonu)

Candva, pe Île Aigle a functionat o plantatie de cocotieri, deservita de o mica populatie de lucratori din Chagos. In 1838, Robert Moresby a facut o cercetare a arhipelagului Chagos, la acea vreme insulele fiind locuite doar ocazional din cauza ca, spre sfarsitul secolului XVIII, dupa ce plantatorii francezi colonizasera Chagos, acestia au preferat ca muncitorii de pe plantatiile de cocotieri sa fie concentrati in doar cateva locuri, precum Île Boddam, de pe atolul Salomon. Muncitorii erau transportati catre zonele de recoltare in functie de nevoi.

 sursa Wikipedia (CIA World Factbook)

Un alt studiu asupra insulelor a avut loc in 1975, cand s-a facut o cercetare a coralilor si a metabolismului recifului Great Chagos Bank. Cu aceasta ocazie s-au facut recenzii asupra faunei si florei locale. Incepand cu 1988 insulele sunt parte a Rezervatiei Naturale Chagos, regulile fiind extrem de struicte rpivind accesul pe insula. Astfel, este interzisa debarcarea dar si acostarea in apropierea insulelor Eagle ceea ce a favorizat suprapopularea insulei cu pasari de mare care cuibaresc aici.

IMAGINI CHAGOS

sursa info : Wikipedia

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: