Torrente 4: Lethal Crisis

 

Ca sa fiu foarte sincer, personajul „Torrente” a fost o surpriza de proportii pentru mine. Nu stiam nimic desi bantuie cinema-ul spaniol de vreun deceniu si ceva, avand oparece succes din moment ce a existat, aud, intentia unui export al sau in State. Intentie nematerializata, inca.

Pe undeva, personajul interpretat intr-un mod libidinos spre magistral de catre Santiago Segura mi-a adus aminte conceptual de iconicul personaj italian Fantozzi, desi fac parte dintr-o cu toatul alta categorie de personaje. Spre deosebire de simpaticul ghinionist italian, „Torrente” este antieroul perfect. Vulgar, mincinos, pervers, rasist pana in maduva oaselor, arogant si animat de cele mai rele intentii, neobisnuitul personaj spaniol este incredibil in naturaletea cu care isi exhiba latura negativa. rezulta, astfel, o comedie dark care abunda de un umor indecent, destinat exclusiv, as spune, genului masculin al speciei. Desi nu pot depune marturie in favoarea calitatii umorului, pot spune ca este deseori spumos si ca ascunde, in spatele vulgaritatii fara perdea, subtile replici acide aruncate catre societatea spaniola.

Ca o paranteza, incantator momentul in care, dandu-se antrenor de fotbal si pregatind o echipa de puscariasi care aveau sa infrunte o echipa de gardieni (intarita  cu jucatori de la Real Madrid & Barcelona), omul il da afara din teamul sau pe … Aguerro. Pentru ca nu intelege fotbalul. Senzatie pe care argentinianul o da, uneori, si pe la City. Ma rog, nu intelege fotbalul in viziunea lui Mancini… ceea ce nu este de blamat.

„Torrente 4” este o comedie vulgara notata cu 5.3 pe IMDB. Cotatia mi se pare mult subevaluata, in ciuda faptului ca filmul ofera un umor „de santier”/ Insa mi s-a parut distractiv si a reusit sa ma faca sa rad de indeajuns de mult pentru a il disocia de comediile moderne americane care abordeaza umorul pornografic. Mi-a placut. Cred ca le caut si pe celelalte …

Cinefilia : Marian, Adina, Jovi,  Piratul Cinefil, Angela, Radu

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: