Premier League : London Rain

Ploaia londoneza a fost cel mai important actor al unui meci urat si plictisitor. Surprinzator, avand in vedere investitiile facute in cele doua echipe, si nu prea, luand in considerare caderea marca proprie a lui Chelsea si prestatia de tot rahatul in UCL, tot marca proprie, a celor de la City, de data aceasta. Nu imi dau seama daca aspectul tacticizat al meciului a fost rezultatul direct si imediat al venirii lui Benitez pe banca londonezilor, insa acest lucru este destul de posibil, spaniolul fiind atat de obsedat de  latura sahista a acestui sport inct poate fi considerat perfect capabil a „inchida” total o echipa adversa, la numai cateva zile dupa ce a sosit in vestiarul acesteia. Daca echipa in discutie este City, condusa de un distrus cu principii haotice, daca acestea exista, atunci sarcina este foarte simpla iar Benitez s-a achitat cu succes de ea.

Chelsea a jucat prost dar o parte buna s-a vazut si anume faptul ca nu a parut echipa care sa poata lua gol la orice faza si de la oricine segandeste sa paseasca in careul sau, asa cum a dat senzatia in ultima perioada din era DiMatteo. Ma rog, Chelsea, (sau Benitez), a reusit asta prin a ingramadi in propria jumatate inclusiv echipa medicala, cu Eva cu tot. Mata a jucat foarte jos, iar in conditiile in care Hazard pare a manifesta un stres postraumatic de pe urma contactului cu Premier League iar Oscar incepe sa fie luat tot mai des pe sus de apararile adverse, Torres ramane tot mai singur, existand momente in care, dorind sa se simta parte dintr-o echipa, ajunge sa faca joc de mijlocas central. Defensiv.

City a jucat ingrozitor de prost avand in vedere calitatea pe care individul ala cu fular alb albastru o trimite in teren. Am ajuns sa cred ca italianul nu pleaca’n ma-sa, odata, in Italia pentru ca ii place vremea din Insula. Adica, acolo, isi poate permite sa poarte fularul ala de il afiseaza cu mandrie in stil italian  mai mult de juma’ de an … Dar, la dracu’ cu aspectele fashion. City a jucat la fel de prost ca in UCL si doar haosul din sanul echipei londoneza a facut ca cei din Manchester sa plece cu un punct.

Revenind la Chelsea mi se pare de cacat primirea pe care o suporta Benitez, desi trebuie sa recunosc ca fanii lui Chelsea au fost destul de decenti. Adevarul este, insa, ca minunea „Barcelona/Munchen” nu putea fi repusa in scena iar italianul scapase situatia de sub control. Mi se pare aiurea ca suporterii, oricat de atasati de DiMatteo, sa prefere imaginea echipei de la Torino (sau ultimile etape din campionat) doar ca sa il aiba pe italian aproape. Pana la urma il pot lua acasa, daca vor. Chelsea are nevoie de antrenor si cred ca Benitez ar fi primul cu adevarat bun de la Mourinho incoace. Cu tot respectul pentru Ancelotti. Acum, ramane de vazut daca spaniolul va reusi sa faca ceva in timpul scurt pentru care a semnat si, mai ales, daca va reusi sa ajunga undeva FARA atacant. Asta, daca nu cumva Abramovich ii va aduce unul in iarna.

Si cred ca Benitez va trebui sa decida care dintre Mata, Hazard sau Oscar valua loc pe banca. Pentru ca povestea asta cu toti trei la mijloc pare a nu merge. Sunt insa convins ca exista solutii. Pana la urma pentru asta sunt platiti cei de pe banca cu atatia bani. Benitez sau care o veni in loc …

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: