Marie Louise Island

Marie Louise Island este situata in extremitatea sudica a grupului Amirante, o subdiviziune a arhipelagului Seychelles. Cea mai apropiata insula, Desnoeufs, se afla la 13 km departare. Insula are caracteristicile unui cay de coraly, fiind joasa si nisipoasa. Cu o forma aproape ovala, marie Louise nu are mai mult de 1,250 metri pe axa nord sud si doar 600 metri latime maxima, suprafata totala fiind de 52.6 hectare. Elevatia maxima atinge 9 metri insa in mare parte a insulei oscileaza intre 5 si 6 metri. In zona estica insula este aparata de un recif de corali.

sursa imagine : Wikipedia (author : Acp)

Insula este locuita permanent de o populatie de 15 persoane, acestea ocupandu-se cu agricultura si pescuitul. Asezarea este situata pe coasta vestica, in singura zona relativ sigura de ancorare, accesul dinspre mare pe insula fiind destul de dificil. Marie Louise dispune de o pista de aterizare de 518 metri lungime, situata pe coasta estica. Totusi zborurile catre insula nu sunt regulate.

AIR VIEW

Mai mult de jumatate din suprafata insulei, zona nord vestica, mai exact, este cultivata cu cocotieri. Insula abunda si in arbori casuarina. Este, deasemenea un loc important de inmultire pentru diferite colonii de pasari marine.

 sursa imagine : Wikimedia (author : (NASA)

Insula a fost descoperita si botezata in 1771 de catre Chevalier du Roslan, care a numit-o dupa nava sa. Marie Louise a fost locuita neintrerupt de la sfarsitul secolului XIX, in 1905 populatia atingand un maximum de 86 persoane. Perioada a coincis cu mineritul de guano, in acel an fiind exportate aproximativ 3,500 de tone. Dealtfel, guano a fost prinicpala ocupatie a populatiei pana in 1963. In prezent copra si pestele sunt produsele de export ale insulei.

In anii ’80 s-a incercat transformarea insulei intr-o destinatie turistica, cateva bungalow-uri fiind construite aici. Demersul a fost un esec din cauza problemelor de trafic aerian, produse, in special, de coloniile masive de pasari marine.

sursa imagini : Wikipedia

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: