Sinister

snst

Filmul asta mi-a atras atentia pentru ca poarta numele unei trupe death metal care, la inceputul anilor ’90, lansa un album pe care eu, cel putin, il consider legendar. „Cross the Styx” era titlul acelui material … Nu aveam habar ca este filmul este produs de cei care semnasera infioratorul „Insidious”, insa nu am fost deloc uimit sa aflu asta cand, incantat de ceea ce urmarisem, am vrut sa aflu mai multe despre cei din spatele „Sinister”. Modul in care realizatorii storc frica din priovitor este asemenator celui subtil din „Insidious” iar personajul malefic aduce foarte mult, conceptual, cu cel din filmul regizat de James Wan.

„Sinister” este un film care isi merita numele. Este intunecat, nu inclinat catre brutalitatea abundand de sange ci mai degraba catre maleficul nejustificat. Aici nu este vorba de nebunie, de razbunare sau de orice altceva ar putea declansa povestea unui horror de buna credinta. Este vorba de abordarea raului in stare pura iar asta produce frica autentica fara a fi nevoie de efecte speciale spectaculoase si valuri de vopsea rosie, improscata pe platoul de filmare. „Sinister” este pur si simplu … sinistru.

Filmul este atipic pentru genul horror, fiind filmat intr-un mod atipic care ii confera identitate. Imbina interesant filmarea in format „found footage” cu cinematografia clasica, rezultatul contribuind din plin la crearea unei atmosfere terifiante. Fabulos felul in care se misca copii aia, la prima aparitie !!! … Nu stiu daca „Sinister” a avut ca sursa de inspiratie vechiul „8mm”, insa prestatia lui Hawke aminteste de cea a lui Nicolas Cage. Oricum, „Sinister” are parte de o prestatie peste medie a actorilor, lucru facilitat si de o calitate excelenta a dialogurilor. Incantator dialogul subtil din debut intre serif si Ellison Oswalt, dialog care dezvaluie cateva dintre coordonatele pe baza carora se dezvolta scenariul.

Infricosator si surprinzator prin devierea pe care o sufera povestea, dinspre clasica serial killer story catre altceva, „Sinister” socheaza prin coloana sonora care frizeaza dementa. Insa nu imi inchipui ca se putea folosi altceva. Sunetul este absolut macabru chiar si pentru cineva care a ascultat altceva decat soul si R&B.

Filmul are o cotatie de 6.8 pe IMDB, dintr-un numar foarte mare de voturi. Probabil o sa mai scada in timp, insa asta nu are prea mare importanta. [entru ca „Sinister” este unul dintre cele mai bune filme horror ale anului. Daca nu cumva cel mai bun …

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: