Bintang Pilsener

1

„Bintang” este brandul indonezian cel mai important in ceea ce priveste piata locala a berii. Este o bere din portofoliul  Asia Pacific Breweries, o companie detinuta in proportie de 95,3% de catre gigantul Heineken, dupa ce acesta a cumparat anul acesta actiunile detinute de partenerul din Singapore, Fraser and Neave, intr-o tranzactie estimata la peste 4 miliarde USD. Producatorul  „Bintang Pilsener” este o subsidiara indoneziana a APB, PT Multi Bintang Indonesia.

2

Desi culorile dominante ale etichetei sunt aceleasi cu cele ale steagului indonezian, logo-ul marcii isi tradeaza legatura cu, compania mama, Heineken, „Bintang” afisand cu mandrie steaua cu cinci colturi a olandezilor. Heineken a ajuns in Indonezia in perioada anilor ’20, mai exact 1929, cand arhipelagul era o colonie a regatului batav, fiind numita Indiile Olandeze de Est.  Doi ani mai tarziu, in 1931, Heineken si compania din Singapore Fraser & Neave puneau la punct un joint venture, Malayan Breweries Limited, care, mult mai tarziu, in 1990, avea sa devina Asia Pacific Breweries.

3

„Bintang Pilsener” este un pilsner care aduce, (aud, pentru ca nu am testat-o), cu berea cu care este inrudita, Heineken. Sincer, sper ca nu este aceeasi chestie vanduta sub brandul olandez in Romania. 4.7% ABV si un aer exotic, cel putin in opinia mea. Mi-ar placea sa beau asa ceva pe o plaja, in Bali, in timp ce stau cu ochii pe nucile de cocos de deasupra … Ca pe butelie.

… si un „detaliu” cunoscut. Multora … Cheers !!!

4

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: