Flight

fli

Erou sau criminal ? Un om haituit de demoni, expus, brusc, sub lumina reflectoarelor. Indoieli si certitudini. Demarcatia dintre merit si vina nu este, uneori, mai lata de o „linie” de cocaina, asta fiind premisa de la care pleaca unul dintre filmele tari ale finalului de an 2012, „Flight”, semnat de redutabilul Zemeckis. Desi a avut cateva rateuri in ultima vreme (cine nu are ?, pe seceta de idei care pare a desertifica Hollywood-ul), Denzel Washington este unul dintre cei mai mari actori ai generatiei de mijloc a cinematografiei mondiale, iar prestatia din”Flight” intareste acest lucru. Lucrurile deveneau cu atat mai serioase cu cat Washington ii da replica, de-a lungul filmului, unui alt titan, Don Cheadle, un individ caruia nimic, niciodata, nu ii va putea rapi Oscar-ul pentru fabulosul rol din halucinanta drama „Hotel Rwanda”. Ma rog, „Ray” a reusit, oficial, sa i-l fure, insa cine a vazut „Hotel Rwanda” STIE … O placuta intalnire cu Kelly Reilly, cu o interpretare excelenta aici. Reilly este cea care a dus la capat intr-un mod impresionant unul dintre cele mai bune horror-uri britanice ale ultimilor decenii, „Eden Lake”.

„Revenind la „Flight”, filmul este impecabil conceput, reusind sa pastreze atentia la nivel maxim si in partea a doua a filmului, cand, dupa scenele dramatice din prima jumatate, filmul se axeaza pe explorarea dramei interioare a unui personaj care oscileaza intre a se dovedi charismatic sau total dezagreabil. O coloana sonora solida aduce un aport important unui film sensibil care vorbeste cu onestitate despre autodistrugere si momentul cand aceasta poate afecta si lumea din jur. 7,4 pentru un film bun de tot.

6 răspunsuri

 1. Încercam să-mi amintesc dacă mi s-a întâmplat vreodată să văd un film prost cu Denzel Washington…
  Niciunul până acum! 🙂

  • slab de tot, Pelham. inclusiv prestatia lui. la ala ma refeream 🙂
   nici Unstoppable n-a fost cine stie ce. cred ca ar trebui sa evite trenurile, de acum incolo 😆

   • He he.. pe-astea nu le-am văzut! :))

   • nici nu prea te-as sfatui …

 2. Imi place cum divaghezi de la Don Cheadle pana la sfarsitul paragrafului ! Serios , erau necesare si reparatorii 🙂 aceste precizari .
  L-am vazut si sint de acord cu tine , e un film bun . De fapt sint de acord cu marea majoritate a parerilor tale . De-aia si vin pe aici mereu , pentru verificari 🙂
  Ciao !

  • da, de multe ori o iau pe aratura … ma gandesc ca o fi un „stil” propriu 😆
   merci pentru apreciere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: